SSD için Sata 3 anakarta geçilmeli mi?

Oziii Kadir

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar çok acil sorunum var. Anakartım sata 2 destekliyor yani 300 MB/s'a kadar. SSD almak istiyorum ve düşük hız istemiyorum. Bunun için sizce sata 3 + USB 3.0 kartları var ''LogiLink PC0059A 2 Port USB 3.0 + 2 Port SATA III PCI Fiyatı'' gibi bi kart mı almalıyım yoksa anakart mı alayım? Anakart bulabilir miyim ? Şu anki anakartım Gigabyte H61m-Ds2, işlemci i5 3340. 1155 soket sata 3 destekli B75, H77, Z77, Z68 gibi anakartlardan bulmalıyım fakat bulabilir miyim ?

@Recep Baltaş @Ali Güngör

Sorunun çok karmaşık Anakart mı almak istiyorsun yoksa harici Pci-e USB 3.0 mı veya SSD mi? bu konuda bizi daha detaylı bilgilendirirsen yardımcı olmaya çalışırım.

Anakartın SATA 3 desteğini sağlaması lazım. Linkini attığın gibi bir parçanın anlamı yok. SSD'nin farkını ister SATA 2 olsun ister SATA 3 olsun göreceksin. İleriye yönelik bir yatırım olarak düşün bunu. Bütçen el verdiği zaman zaten sistem güncellemeni yaparsın.

850 EVO gibi bir SSD almanı tavsiye ederim.

Anakartın SATA 1 veya SATA 2 portlu olsun, SATA 3'lü Herhangi bir SSD çalıştırır ve arkadaşımızın dediği gibi ileriye dönük olur.

Kingston HYPER Fury gibi bir SSD almanı tavsiye ederim.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı