Rehber SSD için yapılacak tüm ayarlar

Sana söyleyeyim o zaman neresinin yanlış olduğunu:
  1. Windows her açılış esnasında tüm başlangıç dizinlerini yeniden, yeniden, yeniden tarayacak. Oradaki dosyanın olup olmadığını ihtiyacı olsa da olmasa da sorgulayacak.
  2. Windows Gezgini ile "Dosya Aç" menüsü her açıldığında sen her dizin değiştiğinde amansızca gittiğin dizini tekrar tekrar tekrar dizinleyip ekrana sonucu gösterecek.
  3. Windows'un herhangi bir yerinde yapacağın TÜM aramalarda tüm gereksiz dizinler tekrar tekrar aranacak. Yani önceden hazırlanmış bir listede arama yapmak yerine tek tek disk üzerindeki her hücre kontrol edilecek "Orada kimse var mı?" diye sorulacak.
Tüm bu işlemler sana açılışta en az 15-20 saniye, normal sistem içi bir aramada en az 5 dakika, dosya aç menüsünde ortalama doluluğun üstüne çıktığında bekleme süreleri katlanarak artacaktır.

Eğer sen kendine biçilmiş olan kısa ömürü ekranda Windows'un yavaş olduğunu iddia ederek ve küfrederek bekleyerek geçirmek istiyorsan durma, git kapat. Ama sonra "Windows çok yavaş" diye gelirsen, uyarmadılar deme.

Hocam bunları yaparsam ne gibi degisiklik olur oyunlarda vs bi etkisi var mıdır?

NVMe/AHCI sürücüsünü nasıl kurarım
Samsung 860 evo ssd yazma değeri neden bu kadar düşük yeni aldım
Tamam neyse düzeldi.

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    57 KB · Görüntüleme: 229
Arkadaşlar bu adımları uygulamayın. Bilgisayarım 15 saniyede açılırken artık 20 saniyede açılıyor. Neyse ki işlemleri geri alarak eski haline getirdim.

Yerel Disk C: sağ tıklayıp özelliklere girin. Genel sekmesinde "Bu sürücüdeki dosyaların, dosya özelliklerine ek olarak içeriklerinin de dizin haline getirilmesine izin ver" tikini kaldırıp tamama basın. Karşınıza gelecek pencereye "tümünü yok say" işaretleyip devam edin. İşlem ortalama 5 dakika sürecek.

"tümünü yok say" diye bişey yok. aşağıdaki gibi oluyor.

● Aygıt yöneticisine girin. Disk sürücülerinden SSD'nizi seçin sağ tıklayın özellikler diyin. İlkelerden her iki tik işaretli olsun tamam diyip kapatın.

Vay arkadaş çok teşekkür ederim vallahi. iPhone yedekleme yaparken bilgisayar kilitleniyordu, meğerse yedekleme yaparken aynı zamanda ön belleğe alıyormuş. Yine aynı şekilde windows iso indirirken disk kullanımı tavan yapmış ve bilgisayarı kurtarmak benim için ölüm olmuştu hatta format bile attırmıyordu. Bu konuda bütün adımları detaylı paylaşmıştım. Profilimden bakabilirsiniz.

Ben de tüm önbellek olaylarını kapattığımı sanıyordum bu konuyu bulana kadar. Tekrar teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…