Rehber SSD için yapılacak tüm ayarlar

Peki hdd takılı kullandığımız pc'ye sonradan ssd eklersek windows açılış hızını kısaltırmı.

Ve windows ssd'ye kurulu iken ssd dolarsa hız kesilirmi

Arkadaşlar samsung 960 evo nvme 250gb ssd var bilgisayarimda ama testlerde vaadedilen hızlardan düşük cikiyor nedense. AHCI acik biosta, son samsung nvme driveri kurulu ve firmwareleri güncel. Acaba atladığım bir nokta mi var yardımcı olabilir misiniz ?

Dosya Ekleri

• Capture.JPG
    59 KB · Görüntüleme: 147
SSD'nin hızları gayet ideal değerlerde. Kağıt üzerindeki değerleri Sıralı okuma/yazma için 3300 MB/sn ile 1500 MB/sn olarak ve Anlık GÇ okuma/yazma için 330.000 IOPS ile 300.000 IOPS olarak belirtilmiş. Sıralı okuma yazma diskin olması gereken kanalda ve bant genişliğinde bulunduğunu doğruluyor. Fakat ya işlemci, ya denetleyici ya da RAM belleklerden birisi SSD'ye dar boğaz yapıyor ve SSD'nin Anlık GÇ hızına yetişemiyor.

Merhaba cevapınız için teşekkür ederim. İşemcim İ7 8700K , RAMler 32gb 3200mhz corsair (4x8 dual channel) XMP açık. Yani şimdi bu durumda bir şeyler yanlış gidiyor anladığım kadarıyla doğru mu ? Bu dar boğaz için önerebileceğiniz bir çözüm yolu var mı ?

@sharkemir İşlemci ve bellek ile o SSD'den yeteri kadar yararlanabilmeniz gerekli. Ayrı bir konu açın ve sisteme bağlı olan tüm parçaları da yazın. Daha sonra belki sorunun kaynağını tespit edebiliriz.

Bu ayarları yaptıktan 1 ay sonra Windows acılış hızı 1 dk oldu, uygulamalar geç açılıyor ve açılırken takılma oluyor yardım edebilecek var mı?

Not: Bu ayarları yapmadan önce 30 saniyede açılıyordu.

Elinize sağlık, süper paylaşım olmuş. Konuyla biraz alakalı ama benim kafama takılan bir soru var, herkes işletim sistemini SSD kurun diyor tamam güzel. Peki işletim sistemi hariç, SSD'ye neler kurulabilir, oyun v.b ? Bunlar SSD verimini etkiler mi veya zarar verir mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…