Rehber SSD için yapılacak tüm ayarlar

@Neurevt Hocam TRIM açık değil mi kontrol için" fsutil behavior query disabledeletenotify " verdiğiniz kodu yazınca aşağıda ki ekran görüntüsü çıkıyor.

500GB WD BLUE SSD ile bu aşağıdaki test sonuçları aldım. SSD servis ortamından HDD alınıp, sıfır SSD taktılar. Sizin ayarları da yaptım tam performans almak için yine sonuçlar üç yukarı 5 aşağı sonuç alıyorum.

Konudaki önerilen tüm ayarları yaptım. Ayarları yapmadan önce güç tuşuna bastığımdan itibaren 16 saniyede masaüstüne gelen bilgisayarım, artık 24 saniyede masaüstüne geliyor. Teşekkür ederim Şaka bir yana diğer SSD'si olanlar 4-5 saniye gibi rakamlar verirken, benim bilgisayarımın 16-24 saniyede açılmasını kabul edemiyorum. MSI logosunda yaklaşık 10 saniye, win10 oturum açması da 5-6 saniye sürüyor. Bu kadar fark olmasını anlamak güç.

Gerçekten arttı mı masaüstüne geliş süresi? SSD marka ve modeli nedir?

Ne gibi dezavantajları var?

Ben bu rehberi başta faydalı buluyordum. Ta ki SSD'me daha fazla veri yazılmasına sebep olduğunu anlayana kadar... Şu an geri almaya çalışıyorum işlemleri ve format atmak üzereyim.
Bu işlemlerin daha fazla veri yazdığını söyleyen birileri vardı ilk mesajlarda. Onlara hak veriyorum. Bu işlemlerin çoğu SSD'ye daha fazla veri yazdırıyor. Üstelik bir kaç özellik istediğim gibi çalışmıyor.
Neyse bu başlığı görenlerin 15. sayfadaki mesaja bakacak hali yoktur sanırım.

Hocam mesela hangi maddelerdeki şeyleri yapınca daha fazla veri yazılıyor? Ben de merak ettim açıkçası. Çünkü buradaki ayarları ben de uyguladım.

Hocam mesela hangi maddelerdeki şeyleri yapınca daha fazla veri yazılıyor? Ben de merak ettim açıkçası. Çünkü buradaki ayarları ben de uyguladım.
Servisler, disk ayarları ve regedit işlemlerinin zararlı olduğunu saptadım. Sırf kanıt olsun diye format atmadan önce ve sonraki istatistikleri paylaşacağım burada. Size tavsiyem yapabiliyorsanız işlemleri geri alın. Aslında daha fazla veri yazılması kısmından çok birkaç özelliğin bozulması beni rahatsız etti. Mesela çalıştır ekranında geçmiş yok. Bazı oyunlarda ayarlarım hep sıfırlanıyor. Başlangıç ögelerini kendime göre ayarlasam bile bozuluyor. Bu rehberde yazan işlemleri yapmadan önce hiçbir sıkıntım yoktu. Şu an gerçekten sinir bozucu olmaya başladığı için yazdım buraya. Nasip olursa bir dahaki sefere elimde kanıtlarla geleceğim buraya. İyi geceler dilerim.
Son olarak da sistemin stabilitesi açısından bu ayarların çoğuna dokunmak akıl kârı değil.

Hocam bu arada TRIM işlemi daha fazla yazma yaptırıyormuş fakat SSD için daha performanslıymış. Bunu bir yerde görmüştüm. Bence TRIM yüzünden daha fazla yazma yapıyor olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…