Rehber SSD için yapılacak tüm ayarlar

Hocam emin misiniz hpet konusunda? Benim bildiğim BIOS'dan açmak ve CMD'den Windows üzerinden kapatmak.

Hocam bunu nasıl aktif hale getireceğiz? Samsung Magician'da bununla ilgili bir ayar bulamadım.
"powercfg -h on" kodu benim sistemimde bilgisayarın açılış süresini iki katına çıkardı neredeyse. 13 saniyede açılan bilgisayar 25 saniyede açılır oldu. Ancak diğerlerinde problem yok.

Son düzenleme:
@Neurevt WD Blue SN530 512GB NVMe SSD'de Over Provisioning olayı var mı? WD Dashboard içinde de bulamadım. TRIM özelliği açma ve haftalık ayarlama gibi ayarlar var. Ve Windows yazma önbelleği temizleme ayarı var programda etkin. Tampon bellekleme ayarı da bulamadım kendi yazılımında.

Wise Care 365 ile SSD iyileştirme yerinde 2 optimize edilmemişleri ettim başka bölümlerde vardı optimize edilecek oralarda tikleri kaldırdım gereksiz olur dedim oyun bilgisayarı yavaş değil sonuçta SSD ayarı yapıyorum diğer animasyonlar falan optimize etmesin dedim. Ve bu yazılımda hizmetler devre dışı bırakacak pek bir şey yok, kullandığım bilgisayarımın özel yazılımları var ve ekran kart sürücüler hizmetleri vardı ellemedim oraları.

Hızlı başlangıç kapatmadım, Windows yükleme dönen çubuğu geliyor ve 4 - 5 saniye fark ediyor.

Diğer söylediklerini yaptım ve uygula demeden tamam dedim sıkıntı olmaz herhalde illa uygula yazan yerde uygula deyip sonra tamam mı gerekti?

Windows 11 kullanıyorum ondan mı acaba bılmıyorum ama Serialize bende yok var mı çözümü?

● StartupDelayInMSec anahtarını devre dışı bırakın. Başlat > çalıştır'a "Regedit" yazın ve karşınıza gelen kayıt defteri düzenleyicisinin adres kısmına "HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Serialize" bu yolu yapıştırıp Enter'a basın. StartupDelayInMSec anahtarına çift tıklayıp değer verisini "0" olarak girip tamam deyin.

Windows 11'de olmuyor bu işlem

Son düzenleyen: Moderatör:
ASC'i hiç bulaştırmayın, o da aynı tas aynı hamam. CCleaner'da Windows 10 üzerinde problemlere yol açıyor, Başlat menüsünün kilitlenmesi gibi ve kolay kolay da geri düzeltilemiyor maalesef.

Yani hocam, arkadaşın dediği hangi ayarlar kapatilmali?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…