Rehber SSD için yapılacak tüm ayarlar

Yanlış ta olsa fikrinize saygı duyuyorum hocam senelerin tecrübesini, hatalarla dolu bir cümleye değişmem kesinlikle
Belki bizimde geçmişten tecrübelerimiz vardır, ne dersin?

Bu arada kullanıp kullanmamak tabii ki son kullanıcıya yani sizlere ait. O fikrinize de saygımız sonsuz, belirtmek isterim.

● Disk birleştiricisini devre dışı bırakın. SSD'lerde defrag işlemi hiçbir işe yaramadığı gibi bellek hücrelerine daha çok zarar veren bir işlemdir.

Hocam defrag zararlı demişsiniz ancak samsung kendi yazılımına bu özelliği kullanmamızı tavsiye ediyor. Kafam karıştı iyice.

Dosya Ekleri

• samsung defrag.png
    120,9 KB · Görüntüleme: 420
Hocam defrag zararlı demişsiniz ancak samsung kendi yazılımına bu özelliği kullanmamızı tavsiye ediyor.
Böyle bir şeyi nereden çıkardınız? Disk birleştirme işleminin temel amacı verileri mümkün olduğunca başlangıç sektörüne taşımaktır. Bu sadece mekanik disklerde işe yarayan bir özelliktir. NAND belleklerde bu işlem sadece SSD'nin gereksiz yere ömrünü tüketir. NAND belleklerde hız açısından verilerin nerede olduğunun bir önemi yoktur. Ve erişim her zaman rastgeledir.

Attığım resme bakınız hocam. Magician programındaki optimize drivers seçeneğini seçince sürücüleri birleştirme ve iyileştirme ekranı açılıyor.

Attığım resme bakınız hocam. Magician programındaki optimize drivers seçeneğini seçince sürücüleri birleştirme ve iyileştirme ekranı açılıyor.
Disk birleştirme ekranı çıkıyor diye SSD'nin birleştirilmesi mi gerekecek? NAND belleklerdeki dosya parçalanmasını başlangıç sektörlerine taşıyarak birleştirme işlemi asla performansı arttırmaz ve zarardan öteye gidemez. O aracın oraya SSD diskinin otomatik birleştirme işlemini kapatıp sadece sabit disklerin birleştirmesini etkinleştirmek için koyulmuş. Başka hiçbir mantık aranamaz.

Ben yanlış yorumlamışım hocam, cahilliğimin kusuruna bakmayın .

@SypeR Hocam ben yeni sistem topluyorum. İlk masaüstü ve ilk SSD tecrübem olacak. SSD olarak Samsung 850 Evo 250 GB SSD aldım. Bu olaylarda yeni olduğum için yapılması gereken ayarlar konusunda kurduğunuz cümleyi ne yazık ki anlayamadım. Hiç bilmeyen birine anlatır gibi anlatma şansınız var mıdır?

Hocam defrag zararlı demişsiniz ancak samsung kendi yazılımına bu özelliği kullanmamızı tavsiye ediyor. Kafam karıştı iyice.
Windows 8.1 ve Windows 10'da SSD'yi algıladığı için "Çözümle" seçeneği devre dışı, yani SSD'ler de disk birleştirmeye izin vermiyor zaten Windows 10. Ama eğer sen "En iyi duruma getir" dersen SSD'ye manuel olarak TRIM komutu yollamış olursun.

Bu ayarları yaptıktan sonra bilgisayar ilk formattan sonraki sürece oranla sanki yavaş kapanmaya başladı sorun ne olabilir sizce? Ssd için konu açmıştım oradada siz yardım etmiştiniz

@Seyhoo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…