Rehber SSD için yapılacak tüm ayarlar

Bu ayarları yaptıktan sonra bilgisayar ilk formattan sonraki sürece oranla sanki yavaş kapanmaya başladı sorun ne olabilir sizce? SSD için konu açmıştım oradada siz yardım etmiştiniz.
@Seyhoo
Konuda belirtilen ayarlar herhangi bir geç kapanma sorunuyla alakalı değildir. Bu ayarları yıllardır farklı sistemlerde uyguluyorum bahsettiğiniz problemle hiç karşılaşmadım.

Konuda belirtilen ayarlar herhangi bir geç kapanma sorunuyla alakalı değildir. Bu ayarları yıllardır farklı sistemlerde uyguluyorum bahsettiğiniz problemle hiç karşılaşmadım.
Dediklerinizi yapacaktım ama biraz daha okuyunca birisi tam tersini söylemiş çok kararsız kaldım.
Sizce yapmalı mıyım ?
Birde açılış hızlandırma için çekirdek sayısını en çok kaç yapmalı bilgisayara zarar verir mi?

Dediklerinizi yapacaktım ama biraz daha okuyunca birisi tam tersini söylemiş çok kararsız kaldım.
Sizce yapmalı mıyım?
Bazı maddelere gerekli cevapları vermiştim. Tartışmanın gereksiz yere uzamaması için tartışmayı sonlandırdım. Arkadaşın performansı düşürür/daha çok zarar verir dediği ayarların ne görev gördüğü ortadadır. Sadece Over Provisioning konusunda haklı fakat o özellik her SSD'de olmadığı için konuya ekleme gereği duymadım. Sadece istisnai olarak Windows Search devreye sokulabilir geriye kalan tüm ayarlar NAND belleklerden/kontrolcüden tam verim almak ve NAND belleklerin ömrünü uzakmaktır Elbette bir NAND belleğin TBW değerini bu ayarlar doğrudan belirlemez fakat yapılacak ince ayarlar hem performans açısından hemde bellek hücrelerin dayanıklılığı açısından olumlu olacaktır. İsterseniz belirttiğim ayarları SSD'ye uygulamanın doğru olup olmadığını sağlam kaynaklardan araştırabilirsiniz. Burada tekrar tartışmaya girip uzun uzun post yazmak istemiyorum. Bu konu langır lungur yazılıp araştırmasız açılmış bir konu değildir.

Merhabalar. Size bir problemim hakkında yardım almak için özelden yazacaktım ancak yeni üye olduğum için sanırım yazamıyorum. Problemim SSD sürücümün yazılımını güncelleyememem. Uygulaması üzerinden güncellenmiyor. Kingston sayfasına .iso dosyasını boot edilebilir bir şekilde yazıp sistemi onunla başlatmamı istiyor. Ancak rüfus da iso dosyasını seçip usb ye yazdırmaya kalktığımda EFI destekli olmayan iso hatası alıyorum. Bu seferde BIOS tabanlı modda yazdırmayı denedim bu sefer de bilgisayar usb den başlamıyor. BIOS ta görüyor ancak başlamıyor. Yardımcı olmanız dileğiyle.

Konu linki: Kingston Hyperx Savage SSD Firmware Güncelleme

Saygılarımla

Selamun aleyküm hocam. Ben Samsung 850 EVO kullanıyorum. İlk aldığımda Casper nirvana dizüstü eski bilgisayarıma taktim. Yaklaşık 6-7 yıllık. Bilgisayarım 18 saniyede açılmaya başladı. İnternetten araştırdım. Youtube'da testlerde 8-10 saniye aralığında bu SSD ile açılan laptoplar vardı. Her neyse araştırmam sonucu bana SATA portun 2 ise bu süre normaldir dediler. Tamam dedim kabul ettim. SSD aldıktan 6 ay sonra falan yeni laptop aldık. Lenovo Ideapad 320-15ast A9 işlemci. SSD'yi taktım yeni bilgisayarıma UEFI windowsumu kurdum. Temiz bir şekilde açtım bilgisayarımı. Kapattım açmak için. Çünkü süreyi ölçeceğim. Bu sefer de 17 saniye sürüyor. Kapanma süresi de 6 saniye falan eski laptopta da aynıydı o da 6 saniyede kapanıyordu. Aklıma şu soru takıldı. Tamam eski laptop SATA 22 portuna sahipti de geç açılıyordu. Bu yeni laptop SATA 3 portuna sahip 17-25 saniye aralığında açılmaya başladı. Laptop yeni olmasına karşın hala eski laptop süresi ile aynı sürede açılıyor o da en az. Ben anlamadım. SSD'de mi sorun var laptopta mı? Hocam Allah rızası için bir çözüm bulun. Çıldıracağım. Çünkü testlerde 8 saniyede açılan var yahu. Lütfen. Teşekkürler.

Merhabalar. Öncelikle yeni cihazınızın destek sayfasına girip öncelikli olarak BIOS ve SATA sürücülerini güncellemenizi ve ek olarak da diğer sürücüleri güncellemenizi öneriyorum.

Merhabalar. Öncelikle yeni cihazınızın destek sayfasına girip öncelikli olarak BIOS ve SATA sürücülerini güncellemenizi ve ek olarak da diğer sürücüleri güncellemenizi öneriyorum.
Hepsi güncel hocam fakat durum aynı. Ne yapmam lazım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…