Rehber SSD için yapılacak tüm ayarlar

Hepsi güncel hocam fakat durum aynı. Ne yapmam lazım?

Merhabalar.
Açılma süresinden kastınız marka logosu geldikten sonraki süre mi yoksa bilgisayarın güç tuşuna bastığınızda marka logosu gelene kadar boşta bekliyor mu cihaz ? Bu tarz bir gecikmeyi DELL'in bazı cihazlarında yaşadığımı belirtmek istiyorum. Sizin Lenovo marka cihazınızda da belki donanımsal bir geç açılma mevcut olabilir.

güzel anlatım emeğine sağlık.Ama şunu belirtmek isterim windows 7 ve windows 10 işletim sistemi ssd performansında windows 7 daha iyi geldi bana.İki işletim sistemini kullanmış biri olarak söylüyorum stabil olarak windows 7 de daha iyi sonuçlar elde edebilirsiniz.

Şu ayarın açıklaması nedir acaba yani ne işe yarıyor? Ayrıca TRIM nedir?

Ben bunu yapamadım. Bu konu yazarken boşluk bırakacak mıyız? Resim yada video olursa daha kolay yapabilirim.Diğerlerinin bazılarını yaptım.

Başlat > cmd yazın > cmd ikonunu sağ tıklayın > Yönetici olarak çalıştırın > powercfg -h off yazın > ENTER'a basın > exit yazın > ENTER'a basın. NOT: Çabuk açma ve kapama seçeneklerine izin veren uyku modu özelliğini kaybedeceksiniz. Açmak içinse: powercfg -h on

regedit.exe'yi yönetici olarak çalıştırın ve aşağıdaki komuta gidin:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\PrefetchParameters
Sağ pencerede "EnableSuperfetch" ikonunu bulun, sağ tıklayın, değiştire tıklayın ve 3'ü 0'a değiştirip OK'a basın.

Bende böyle bir isimde dosya yok. Kendimiz mi oluşturacağız?

Aslında Superfetch'in 3 parametresi var. Windows sürümlerine göre hangilerinin bulunacağı çok sık değiştiriliyor. Bu parametreler:
  • EnableBootTrace
  • EnablePrefetcher
  • EnableSuperfetch
Ben genelde kapatacağım zaman olmayanları oluşturup hepsinin değerini 0 yapıyorum. Ardından "services.msc" üzerinden de Superfetch adlı servisi devre dışı yapıyorum. Kesin kapatmanın yolu bu. Şu ana kadar da sistemime zararı olmadı. Herhangi bir performans düşüşüne neden olmuyor.

Iɴᴛᴇʟ Cᴏʀᴇ ɪ7 7700K Sᴏᴋᴇᴛ1151 4.2Gʜᴢ 5MB
ASUS GᴇFᴏʀᴄᴇ GTX1080 ROG STRIX GAMING 8GB "O8G" 11GBPSS GDDR5X 256Bɪᴛ DX12
ASUS ROG STRİX Z270F GAMING Iɴᴛᴇʟ Z270 Sᴏᴋᴇᴛ 1151 DDR4 3866MHᴢ(OC)
ASUS 24" VQ248QE 1ᴍs 144ʜᴢ Fᴜʟʟ HD HDMI+DP 3D Mᴏɴɪᴛᴏʀ
GKILL 16GB (2X8GB) RɪᴘᴊᴀᴡsV Kıʀᴍıᴢı DDR4 3000MHᴢ CL15 1.35V Dᴜᴀʟ Kɪᴛ Rᴀᴍ
Sᴀᴍsᴜɴɢ 250GB 960 EVO M.2 Sᴀᴛᴀ NVMᴇ SSD (3200MB/1500MB)
Sᴀᴍsᴜɴɢ 250GB 850 EVO SATA 3.0 (540MB/520MB)
XIGMATEK SCYLLA 120 EN8613 120MM SIVI SOĞUTMA
XIGMATEK CY120+CYBI 120MM RPG LED FAN
WD 3.5 1TB Cᴀᴠɪᴀʀ Bʟᴜᴇ SATA 3.0 7200Rᴘᴍ
CORSAIR CARBIDDE SERİES CHAMP/SPEC 04 "RED"

yanlışlıkla windows 10 850 evo ya kurdum bilgisayar açılırken 960 evoyumu kullanıyor onu nasıl ayarlıcaz? bios geçme süresi 12 saniye bilgisayar yavaş açılıyor gibiydi 850 den kaynaklı degil eskiden 960 a windows kuruluydu bu konuda yardımcı olurmusunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…