Rehber SSD için yapılacak tüm ayarlar

Seyhoo nun dediklerini yaptım pc de sorunlar oluşmaya başladı ve daha da yavaşladı, sistem geri yükleme dahi takılı kalıyor. Asım Demir haricindeki kişilerin yorumlarını artık uygulamayacağım.

Seyhoo nun dediklerini yaptım pc de sorunlar oluşmaya başladı ve daha da yavaşladı, sistem geri yükleme dahi takılı kalıyor. Asım Demir haricindeki kişilerin yorumlarını artık uygulamayacağım.
Ben demiştim demek istemiyorum ama ben demiştim

Ben demiştim demek istemiyorum ama ben demiştim

Konuda yazanların yarısının doğru yarısının yanlış olduğunu düşünüyorum.

Doğru olanlar:
● En iyi SSD deneyimini sunan Windows işletim sistemi Windows 10'dur. Mümkünse en son sürümde güncel kalın.

● BIOS'tan SATA modunu "ACHI" olarak seçin.

● SSD'nizin Firmware güncellemesini yapın. NVMe destekli SSD kullanıyorsanız mutlaka NVMe sürücülerini güncel tutun.

● Chipset ve SATA depolama kontrolcü sürücüsünü güncel tutun.

● Disk birleştiricisini devre dışı bırakın. SSD'lerde defrag işlemi hiçbir işe yaramadığı gibi bellek hücrelerine daha çok zarar veren bir işlemdir.

Tercihe göre yer kazanmak isteyen kullanıcılar Sistem geri yüklemeyi kapatabilir. Geri kalanların yapılmasının yarardan çok zararı olacaktır.

Servislerden Windows Search'ı devre dışı bırakın

Yerel Disk C: sağ tıklayıp özelliklere girin. Genel sekmesinde "Bu sürücüdeki dosyaların, dosya özelliklerine ek olarak içeriklerinin de dizin haline getirilmesine izin ver" tikini kaldırıp tamama basın. Karşınıza gelecek pencereye "tümünü yok say" işaretleyip devam edin. İşlem ortalama 5 dakika sürecek.

Bu ikisinin de ne zararı olabilir?

Eski yorumlarda gayet güzel bir şekilde açıklamışlar. Zahmet edip okuyabilirsiniz.

Eski yorumlarda gayet güzel bir şekilde açıklamışlar. Zahmet edip okuyabilirsiniz.

Bu konuyu ben zaten takip ediyorum.

Konuda yazanların yarısının doğru yarısının yanlış olduğunu düşünüyorum yazmışsın.

Sana da soruyorum bunların neresi yanlış diye?

Yukarıda yazdığım 2 madde den bahsediyorum.

Evet, bahsettikleriniz doğru olanlar. Bende konu içerisindeki mesajlarımda belirtmişimdir.

Evet, bahsettikleriniz doğru olanlar. Bende konu içerisindeki mesajlarımda belirtmişimdir.

Peki bu iki maddenin neresi yanlış?

Servislerden Windows Search'ı devre dışı bırakın

Yerel Disk C: sağ tıklayıp özelliklere girin. Genel sekmesinde "Bu sürücüdeki dosyaların, dosya özelliklerine ek olarak içeriklerinin de dizin haline getirilmesine izin ver" tikini kaldırıp tamama basın. Karşınıza gelecek pencereye "tümünü yok say" işaretleyip devam edin. İşlem ortalama 5 dakika sürecek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…