SSD ile eMMC Arasındaki Fark

Serkan Doğan

Megapat
Makaleler
66
Yer
İstanbul
Asus'un yeni tableti ASUS Transformer Book T100HA almayı düşünüyorum. Fakat 2 farklı model mevcut. Biri 64 GB SSD. Diğeri ise 64 GB eMMC depolama kullanıyor. Bu 2 depolama birimi arasındaki fark nedir?
@Recep Baltaş @Murat5038

2 farklı model bulunmuyor sadece disk boyutuna göre farklılık bulunuyor.
Abi Microsoft Mağazasında Model isimleri farklı. Ayrıca özelliklerine baktığımda ise Amazon'da 64 GB SSD yazıyor. Fiyatı 322 Dolar. Microsoft Store sitesinde ise özelliklerde 64 GB eMMC yazıyor. Fiyatı ise 299 Dolar. Resimde'de görüldüğü üzere model isimleri farklı.
Amazon'daki Ürün :

Microsoft Store'daki Ürün :

Yani 2'si de aynı. 2'side SSD kullanıyor. Teşekkürler Murat abi. Zaten Tablet'in çıkış fiyatı 299 Dolar olarak açıklanmıştı. Amazon fiyatı arttırmış . Ek olarak Microsoft Store'den tableti sipariş versem yaklaşık olarak ne kadar Gümrük fiyatı alırlar? Ben en fazla 1.100 TL yada 1.200 TL tutar diye düşünüyorum.

Burada bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar ikisi de NAND memory yöntemini kullansalar da eMMC(Embedded MultiMedia Card) bildiğimiz hafıza kartlarının anakarta entegre edilmiş halidir. Ssd kadar hızlı değil ve her eMMC aynı hızlara sahip olmak zorunda da değil. O tarz bir laptopta fark yaratmayacağını düşünsem de(Ben de hp nim eMMC hafızaya sahip bir modelini babama hediye almıştım gayet hızlı) bu farkı belirtmek istedim.

Iyi akşamlar dilerim.

Microsoft Store'den tableti sipariş versem yaklaşık olarak ne kadar Gümrük fiyatı alırlar? Ben en fazla 1.100 TL yada 1.200 TL tutar diye düşünüyorum.
Türkiye satışı var mı kontrol etmen lazım. Göndermiyor olabilirler. Gümrük olarak ne kadar alınacağı standarttır.

Modeller gerçekten farklı olsaydı dediğin doğru olabilirdi ancak burada yukarıda dediğim gibi küçük bir ad oynaması yapmışlar.

Peki eMMC nereden nasıl ve kaç TL'ye alırız?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…