SSD ile eMMC Arasındaki Fark

2 farklı model bulunmuyor sadece disk boyutuna göre farklılık bulunuyor.
Abi Microsoft Mağazasında Model isimleri farklı. Ayrıca özelliklerine baktığımda ise Amazon'da 64 GB SSD yazıyor. Fiyatı 322 Dolar. Microsoft Store sitesinde ise özelliklerde 64 GB eMMC yazıyor. Fiyatı ise 299 Dolar. Resimde'de görüldüğü üzere model isimleri farklı.
Amazon'daki Ürün :
Adsız 1.png

Microsoft Store'daki Ürün :
Adsız.png

Model özel adla sürülmüş başka bir farkı yok. Emmc zaten ssd yani nanflash özelliği taşıyor. Haliyle bir yerde ssd yazma gereği duymamış. Fiyat farkı fazla değil, şirketler arası farklılıktan başka bir şey değil.
Yani 2'si de aynı. 2'side SSD kullanıyor. Teşekkürler Murat abi. Zaten Tablet'in çıkış fiyatı 299 Dolar olarak açıklanmıştı. Amazon fiyatı arttırmış :). Ek olarak Microsoft Store'den tableti sipariş versem yaklaşık olarak ne kadar Gümrük fiyatı alırlar? Ben en fazla 1.100 TL yada 1.200 TL tutar diye düşünüyorum.

Model özel adla sürülmüş başka bir farkı yok. Emmc zaten ssd yani nanflash özelliği taşıyor. Haliyle bir yerde ssd yazma gereği duymamış. Fiyat farkı fazla değil, şirketler arası farklılıktan başka bir şey değil.
Burada bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar ikisi de NAND memory yöntemini kullansalar da eMMC(Embedded MultiMedia Card) bildiğimiz hafıza kartlarının anakarta entegre edilmiş halidir. Ssd kadar hızlı değil ve her eMMC aynı hızlara sahip olmak zorunda da değil. O tarz bir laptopta fark yaratmayacağını düşünsem de(Ben de hp nim eMMC hafızaya sahip bir modelini babama hediye almıştım gayet hızlı) bu farkı belirtmek istedim.

Iyi akşamlar dilerim.

Microsoft Store'den tableti sipariş versem yaklaşık olarak ne kadar Gümrük fiyatı alırlar? Ben en fazla 1.100 TL yada 1.200 TL tutar diye düşünüyorum.
Türkiye satışı var mı kontrol etmen lazım. Göndermiyor olabilirler. Gümrük olarak ne kadar alınacağı standarttır.

Burada bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar ikisi de NAND memory yöntemini kullansalar da eMMC(Embedded MultiMedia Card) bildiğimiz hafıza kartlarının anakarta entegre edilmiş halidir. Ssd kadar hızlı değil ve her eMMC aynı hızlara sahip olmak zorunda da değil. O tarz bir laptopta fark yaratmayacağını düşünsem de(Ben de hp nim eMMC hafızaya sahip bir modelini babama hediye almıştım gayet hızlı) bu farkı belirtmek istedim.

Iyi akşamlar dilerim.
Modeller gerçekten farklı olsaydı dediğin doğru olabilirdi ancak burada yukarıda dediğim gibi küçük bir ad oynaması yapmışlar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı