SSD ile HDD aynı anda çalışmıyor

merc4n

Kilopat
Daha fazla  
Profil Kapağı
1523918256
Normalde SSD ile çalışan bilgisayarıma eski bilgisayarımdan söktüğüm 500 GB'lık Samsung model HD502HJ HDD'sini taktım. Bilgisayarı açtığımda bilgisayar başlangıçtaki açılış logosunda kalıyor. SSD'yi seçip onu boot edince açılıyor ama HDD'yi görmüyor. BIOS'tan baktığımda HDD takılı gözükmüyor ama harici olarak takıp çalıştırabiliyorum ki şu anda öyle kullanıyorum zaten. Ama bilgisayara takmak istiyorum. Dışarıda ekstra kablo ve adaptör görmek hoşuma gitmiyor ne yaptıysam olmadı. Sadece 1 kere başardım onda da yeniden kapat aç yapınca bir daha olmadı. İnternette de bir şey bulmak zor bu konu hakkında o başardığımda da BIOS'tan AHCI ayarını IDE yapmıştım. İnternete araştırdığım kadarı ile HDD'yi algılaması uzun sürüyormuş. BIOS'ta bu ayarı yapınca birkaç denemeden sonra 1 kere oldu dediğim gibi ama maalesef bir daha hiç olmadı :( Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum.

Bilgisayarımın donanımı hakkında kısa bilgi vereyim isteyen olursa diye;
  • Anakart: Z97M-D3H
  • İşlemci: i7 4770K
  • RAM: 8GB tek
  • Ekran kartı: GTX 750Ti
  • PSU: 700W

Denediğim yollardan bazıları şunlar bunları önerecek varsa diye yazıyorum:

Farklı kablo ile denedim hem eski PC'deki ile hem de CD'yi söküp onun yerine taktım.
Farklı SATA yuvalarına taktım.
Farklı SATA güç kablosunda ki yerleri denedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemi SSD ile boot edin. Disk Yönetimi'ne girip diske sağ tıklayarak harf ataması yapın.

Sistemi SSD ile boot edin. Disk Yönetimi'ne girip diske sağ tıklayarak harf ataması yapın.
Aynı problemi ben de yaşıyorum. Hdd ile başlattığımda ssdyi görüyor. Ssd ile başlattığımda hddyi görmüyor. Disk yönetiminde de çıkmıyor. Harf değişikliği yaparsam önce ssdyi görür oradan windowsu başlatırım diye düşünerek ben de denedim ama izin vermedi değiştirmeme.

Güzel demişsiniz süper mod bey de biosta bile göremiyorum sorun orada 1 kere becermiştim nasıl yaptım hiç hatırlamıyorum onda da yeniden başlatıyım bakalım oldumu dedim bideha başlatmadı çok ta uğraşmadım üstüne sonra harici olarak kullanıyorum şu an ama ekstra adaptör kablo ve harici bir organ olması canımı sıkıyor ekstra telaşa yani bir ara uğraşıcam da üşeniyorum :D uğraşmam lazım az

Acaba anakartımın sınırlamasına mı takılıyorum ? oda aklıma takıldı ama sanmam çünkü 1 kere çalıştıra bildim kesin ayrı bir sorundan kaynaklanıyor çözümünü bulursam ki inşallah bulurum burada paylaşırım.

Arkadaşımın sayesinde sorunu çözdüm. Bana kod gönderdi. cmd'yi yönetici olarak başlatınız. Sonra;
reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000001

ve
reg.exe add "HKLM\System\CurrentControlSet\Services\atapi\Controller0" /f /v EnumDevice1 /t REG_DWORD /d 0x00000002

kodlarını sırasıyla yapıştırıp enter'e basınız. Sonra bilgisayarı yeniden başlatınız.

Sorunun çözümünü buldum HDD bilgisayarı açtığımda çalışmıyor şöğle bir çözüm buldum bu çözümde hdd'nin sata power kablosunu çıkar tak yapıyorum windows görüyor düzeliyor hdd çalışıyor ancak bilgisayarı kopmle kapatınca yeniden açtığınızda yine aynı şey oluyor HDD aktif olmuyor çalışmıyor BİOS bu yüzden görmüyor tabi bunu yapmak biraz uğraştırıcı bir şey ve her açtığımda hdd yi yeniden çalıştırmak için çıkar tak yapmak meşakatli bakalım biraz daha uğraşacağım bu arada bu disk not initialized sorununun çözümününü de sağlıyor ama sağlıklı bir çözüm değil tam uğraşıyorum

benim sorunumun başlığı bu değil hdd bilgisayar ile birlikte çalışmıyor olması lazım düzeltiyim kardeş sende yeni bi konu oluştur orada yap bu verdiğin bilgi bu konu ile alakalı değil

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı