SSD ile HDD'yi birlikte kullanmak

Mert Polatt

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar 7 senelik bilgisayarımı değiştirme kararı aldım. Parçalarını topladım. Topladığım sistem şöyle:
  • msi fm2-a55m-e33 amd fm2 a55 ddr3 2133mhz anakart
  • amd a8 5600k işlemci
  • kingston 120 gb v300 serisi ssd
  • kingston 4 gb 1333 mhz ram
  • Tauro serisi 80plus 600W psu
  • Geçen sene yenilediğim üst sınıf olmasada giriş sınıfı asus 5570 1gb ddr3 ekran kartı
  • bilgisayarın içindeki hdd yi atmadım değerlendirmek için 160 gb hitachi sata hdd
  • asus DRW-24B5ST 24X ± double layer dvd yazıcı
Şimdi sorum şu arkadaşlar ssd ile hdd yi birlikte kullanmak istiyorum. SSD'nin montajını tamamladıktan sonra herhangi bir ayar yapmam gerekir mi? Sistem görür mü?

2. olarak bu parçaları toplam 700 lira civarında topladım. Sizce sistem fiyat/performans açısından değerlendirirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartsız sistem kuruyorsun. 1333 Mhz ram önermem. En az 1866 Mhz olsun. Hayır sadece ilk porta SSD'yi, 2. porta HDD'yi takarsın görür.

Pardon ekran kartın varmış. O zaman o işlemci yerine FX 6300 almalısın ve anakartı uygun olmalı.

FX serisi için am3+ bir anakart almam gerekir o da şu an mümkün gözükmüyor pek ama belki yeni a8 serisi 10 çekirdekli işlemciyi sonradan alabilirim soket sorunu yaşamazsam

Onun için Bios güncelleme gerekli sanırım. O işlemcide olur ama. Ben A10-7850K ekran kartsız kullanıyorum. Memnunum. Ama ileride ekran kartı takarsam sorun yaşamam. Sende yaşamazsın.

Ayrıca o ekran kartı, üst sınıf değil.

DDR4 4 gb bir ekran kartı düşünüyorum ama biraz para gerektiriyor o da. Bir de 600 w yeterli olacak mı psu için onuda bilmiyorum. DDR5'lerde sıkıntı olabilir diye düşünüyorum. Birde yakın bir zamanda ddr 4 ramler gelecek. Slotları ddr3 e uyumlu olmayacak gibi. DDR'dan ddr2'ye geçişlerde bir sıkıntı olmamıştı slot bakımından ama ddr 3 de slotlar değişti ve muhtemelen ddr4 slotlarıda değişecek. O zaman mecburen ddr4 slot uyumlu bir anakart almam gerekecek.

DDR5 ve 4GB ekran kartını ne yapacaksınız? Gözünüz yeni nesilde olsun. GDDR5 olan bir ekran kartı tercih edin. Ve ekran kartı alırken asla ama asla GB değerine bakmayın. Hayatınızın hatasını yapmış olursunuz.

Grafik tasarımlar yaparken işime yarayacak bir sistem olur.

Uzun süre çalışmada performans olarak aynı verimi vermez. En basitinden biri onboard ekran kartı diğeri değil. FPS değerleri zaten yanına bile yaklaşamaz DDR 5 ekran kartına ama amd cidden onboard ekran kartlarında çıtayı çok yükseltti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…