SSD Kaç GB Boş Alan Olmalı?

expectivess

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Avukat
Arkadaşlar sistemin istikrarlı ve performanslı çalışması için SSD'de kaç GB yer bırakmalıyım?
SSD: Kingston A2000 500GB

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence 50 GB boş alan yeterlidir. Eğer SSD' nizde az alan varsa 20 GB boş bırakabilirsiniz ama 50 GB daha sağlıklıdır diye düşünüyorum.

50 -60GB civarı yaklaşık%20 gibi.

Ben 25 GB bıraktım 120 GB ve maşallah hiçbir performans sıkıntısı yaşamadım ancak eğer sen uzun ömürlü olsun diyorsan 50 bırak yok ben de senin gibi ilk çıktığı zamanlar aldım 120 GB idi diyorsan problem olmaz 25 GB.👍👍👍

Arkadaşlar bu konu hakkında resmi ağızdan söylenen bir şey var mı ? Bildiğim kadarıyla yok. Herkes kafasına göre yok 25gb, yok 50gb, yok yüzde 25i... Ya arkadaşlar olur mu öyle şey? Çok zenginsiniz herhalde. Yüzde 25 nedir abi? Ben şimdi kendiminkini göstereceğim:

1605603172587.png

Benimki Toshiba OCZ 500 GB NVMe M2 SSD
Yüzde 5 gibi bir boş alan var.
Test yapmama hacet yok, Hiçbir yavaşlık hissetmedim. Bilgisayarım ilk günkü gibi hızlı açılıyor, hızlı tepki veriyor.
Tabi ki böyle durmasının sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Bir çok oyun yüklü. bitirdiğim an birisini sileceğim.
Benim yakındığım nokta ağzı olanın resmi yetkili gibi yorum yapması. Ha tabi sadece kendi fikrini söyleyen arkadaşlarımız da var. İçlerine öyle siniyordur, eyvallah. Benim içime sinen yüzde 10 civarı boş alanın gayet yeterli olduğu.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı