SSD kaynaklı "KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR" mavi ekran sonrası ne yapılmalı?

nNiGGht

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8+8 XPG DDR4 GAMMIX 3200MHZ
SSD veya HDD modeli
ADATA SU750
"KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR" koduyla mavi ekran yedim, ardından yeniden başlattığımda Windows'umun kurulu olduğu SSD'yi okumadığını fark ettim, tak çıkar yaptım ve okudu şu anda bir sorun gözükmüyor fakat SSD sağlığımı kontrol ettiğimde %33 kaldığını gördüm, sizce SSD'min değişim zamanı gelmiş mi? Yoksa sadece basit bir temassızlık yüzünden mi KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR ile karşılaştım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    24,6 KB · Görüntüleme: 11
Değişimi gelmiş gibi %33 bitmeye az kalmış diyebilirim.

SSD'lerin karanlık yüzü ne kadar çok yazar silesen ömrü o kadar kısalır, bunu uzun vadede yaparsan uzun, kısa vadede yaparsan kısa kullanırsın. Kablo temassızlığı v.b bir durum değil - zira kablolar 20 yıl dayanır en az, dışındaki plastik vari kılıflar eriyene kadar ya da uçları bir sebepten oksitlenene kadar, ki o uçlar oksitleniyorsa zaten kasa Çernobilde Fukushima'da insanların ulaşamadığı bir yerde duruyordur.

Sen yaklaşık 2-2.5 yıldır bu SSD'yi kullanmışsın, yazmışsın silmişsin - ne kadar? 100Tb + yazmışsın silmişsin, NAND arkadaş da hücreleri düzenlemek için 2.5 katı çalışmış, normal %33 olması ve böyle devam ederse 6 ay içinde uçacak - hoş şimdi de içinde 500Gb veri varsa 150Gb'sini tam kurtarabilirsin, geri kalan 350Gb güvenilir durumda değil diye düşünmende bir sakınca yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…