SSD kaynaklı "KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR" mavi ekran sonrası ne yapılmalı?

nNiGGht

Hectopat
Daha fazla  
RAM
8+8 XPG DDR4 GAMMIX 3200MHZ
SSD veya HDD modeli
ADATA SU750
"KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR" koduyla mavi ekran yedim, ardından yeniden başlattığımda Windows'umun kurulu olduğu SSD'yi okumadığını fark ettim, tak çıkar yaptım ve okudu şu anda bir sorun gözükmüyor fakat SSD sağlığımı kontrol ettiğimde %33 kaldığını gördüm, sizce SSD'min değişim zamanı gelmiş mi? Yoksa sadece basit bir temassızlık yüzünden mi KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR ile karşılaştım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    24,6 KB · Görüntüleme: 11
"KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR" koduyla mavi ekran yedim, ardından yeniden başlattığımda Windows'umun kurulu olduğu SSD'yi okumadığını fark ettim, tak çıkar yaptım ve okudu şu anda bir sorun gözükmüyor fakat SSD sağlığımı kontrol ettiğimde %33 kaldığını gördüm, sizce SSD'min değişim zamanı gelmiş mi? Yoksa sadece basit bir temassızlık yüzünden mi KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR ile karşılaştım?
SSD'lerin karanlık yüzü ne kadar çok yazar silesen ömrü o kadar kısalır, bunu uzun vadede yaparsan uzun, kısa vadede yaparsan kısa kullanırsın. Kablo temassızlığı v.b bir durum değil - zira kablolar 20 yıl dayanır en az, dışındaki plastik vari kılıflar eriyene kadar ya da uçları bir sebepten oksitlenene kadar, ki o uçlar oksitleniyorsa zaten kasa Çernobilde Fukushima'da insanların ulaşamadığı bir yerde duruyordur.

Sen yaklaşık 2-2.5 yıldır bu SSD'yi kullanmışsın, yazmışsın silmişsin - ne kadar? 100Tb + yazmışsın silmişsin, NAND arkadaş da hücreleri düzenlemek için 2.5 katı çalışmış, normal %33 olması ve böyle devam ederse 6 ay içinde uçacak - hoş şimdi de içinde 500Gb veri varsa 150Gb'sini tam kurtarabilirsin, geri kalan 350Gb güvenilir durumda değil diye düşünmende bir sakınca yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı