SSD kullanırken neye dikkat edilmeli?

Venom913

Picopat
Daha fazla  
Herkese merhaba, şimdiye kadar hep HDD kullandım fakat onu çıkarıp tamamen SSD'ye geçmek istiyorum. Birçok insan SSD kullanırken titiz olmayı önerirken, birçoğu aşırı kullanımda bile yıllarca sorun çıkmadığını söylüyor. Ben 500 GB bir SSD alıp içine sadece Windows, GTA V, PS ve Sony Vegas koymayı düşünüyorum. Ayrıca ister istemez sayısız dosya, fotoğraf vb indirilip silinecek. Böyle bir kullanımda SSD ne kadar ömre sahip olur?

Kronik sorun olup olmadığını nereden anlayabiliriz?

Bu listedekilerden uzak durun. Ne olduğu belirsiz SSD'lerden uzak durun. Direk konu da açabilirsiniz, yardımcı oluruz. Kronik sorunlu SSD yok bu arada. Kronik sorunlu alan herkesin sorun yaşayacağı anlamına geliyor.

SSD kullanırken yapmanız gereken ekstra bir şey yok. 50GB boş alan bırakın. Sağlığını ve okuma-yazma değerlerini aylık olarak kontrol edin. FW güncellemelerini yapın. Bir sıkıntı görürseniz buraya atabilirsiniz. Yorumlar ve yardımcı olmaya çalışırız.

Bu rehberin M.2 SSD için olanı da var mı?

50 GB'den fazla bile bırakabilirim ama zamanla o boş alan kendi kendine azalacak mı? Ayrıca belli bir süre sonra okuma-yazma değerleri kalıcı olarak düşüyormuş galiba. Buna rağmen normal bir HDD'den daha hızlı olacaktır değil mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…