SSD mi, Harici Disk mi?

Makaleler
11
Yer
Kayseri
Hız isteyen birisiyim. Windows 10 kullanıcısıyım ve HDD kullananların yaşadığı yavaş açılma sorununun bazen nasıl çileden çıkardığını bilen bilir. Ancak telefon yedekleri, video düzenleme vb. işler yaptığımdan dolayı da yüksek boyutlar istiyorum. Öyle ki, 1 TB bile yetmiyor. Bilgisayarımda takılı olan HDD'de 1 TB alan var, 120 GB kaldı. 1 TB'lik harici diskimde ise, 200 GB kadar alanım kaldı.

Malum fiyatlardan dolayı, 1 TB'lik SSD alamıyorum. Fiyatlar uygun olsa, beklemez alırdım! Bu yüzden en fazla 240 GB olanlardan alabiliyorum ki 240 GB da bana yetmiyor. Bu yüzden ikilemdeyim.

Sorum şu: Yeni bir SSD mi yoksa harici disk mi?

Gerekirse sistemim, dizüstü. Markası ve modeli, Toshiba Satellite P50-B-116.

NOT: SSD önerisi yapacaksanız M.2 olanları önermeyin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hız isteyen birisiyim. Windows 10 kullanıcısıyım ve HDD kullananların yaşadığı yavaş açılma sorununun bazen nasıl çileden çıkardığını bilen bilir. Ancak telefon yedekleri, video düzenleme vb. işler yaptığımdan dolayı da yüksek boyutlar istiyorum. Öyle ki, 1 TB bile yetmiyor. Bilgisayarımda takılı olan HDD'de 1 TB alan var, 120 GB kaldı. 1 TB'lik harici diskimde ise, 200 GB kadar alanım kaldı.

Malum fiyatlardan dolayı, 1 TB'lik SSD alamıyorum. Fiyatlar uygun olsa, beklemez alırdım! Bu yüzden en fazla 240 GB olanlardan alabiliyorum ki 240 GB da bana yetmiyor. Bu yüzden ikilemdeyim.

SSD al hocam sistemi SSD'ye kur özel dosyalarını diğer HDD'lere koymaya çalış. 1 TB HDD'yi kullanmak için HDD kutusu kullanabilirsin.

Dostum yani hem sen sorusunu sormuşsun hem de cevabını vermişsin. Eğer o kadar paran yok ise HDD almak durumundasın. :/

Ya da en mantıklısı SSD ile HDD'yi beraber kullanırsın.

Hocam bunu alabilirseniz alın.
Toshiba TR200 480GB 555/540MB/s SATA3 2.5" SSD Fiyatı
yok alamam bütçemi aşıyor derseniz.
Toshiba TR200 480GB 555/540MB/s SATA3 2.5" SSD Fiyatı

Sürekli yüksek boyutlu veri girdileri olacaksa, bütçenizi de düşündüğümüzde uzun vadede HDD kullanmanız daha mantıklı olur. Ancak her halükarda işletim sisteminizi SSD içerisine kurmanız sistem sağlınız ve stabilitesi açısından gerekli diyebiliriz.

256 gb ssd(230 gb) var sadece Win 10 - Office - CSGO ve Knight Online ETS 2 var.. doğru düzgün arşiv olmamasına rağmen boş alan 50 gb civarında bu alan 30-20 gb rakamlara inince minicik performans kaybı belli olmaya başlıyor...
imkan varsa 250 gb ve üstü hatta 480 gb dan aşağı ssd almayın..İmkanlar yetersiz ise HDD ile idare edin..

Cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim :)

Bütçe belirtmeyi unutmuşum: Mümkünse 350-400 ₺'yi çok geçmesin.

Peki, diyelim ki SSD aldım ve bilgisayarıma taktım. HDD ile SSD'yi aynı anda kullanabilir miyim?

Bir de DVD girişini çıkarıp o yere HDD veya SSD takılabildiği öğrendim. Bu ne kadar doğru? Takılabiliyorsa ne kadar güvenli? DVD girişi açıkta kalacağı için bir süre sonra anakartta veya takılı bileşenlerde oksitlenme olmaz mı?

SSHD'ler hakkında ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı