SSD nasıl takılır?

Bütçe
1000-1400

Juartan

Centipat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Gigabyte b450m s2h anakart
Sapphire rx590 pulse 8 gb
AMD R5 5600 işlemci
8X2 gb RAM
480 gb SSD
1 Tb HDD
Anakart
B450M s2h
Merhaba, bilgisayarımda halihazırda 1 TB HDD 480 GB da SSD bulunmakta fakat artık yetmediği için ek bir SSD almayı düşünüyorum fakat forumlardan okuduklarımla aklıma birkaç şey takıldı, bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.

1-SSD aldığım zaman format atmam lazım mı? Bazı forumlarda o tarz şeyler gördüm de ben bunu ek olarak alıyorum Windows zaten SSD'ye kurulu yani illa format mı atmam lazım sadece takıp çalıştıramaz mıyım?
2-B450M S2H anakartım var 1 SSD 1 HDD takılı, SSD takabilirim değil mi yeterli yuvası var mı bilmiyorum.
3-SSD takmak kolay mı? Ben yapabilir miyim yani, daha önce RAM ve işlemci taktım.
4-önereceğiniz F/P SSD var mı 480 GB yeterli olur sanırım.

Teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1- Gerek yok.
2- Anakartta yalnızca bir adet M2 slotu var. Eğer mevcut SSD'niz M2'ye takılıysa yalnızca sata SSD takabilirsiniz. Mevcut olan sata ise hem M2 hem sata SSD takabilirsiniz.

1747911857238.png

3- İşlemci soğutucu montajına kıyasla çok daha kolay. Sadece eğer SATA SSD alacaksanız kasaya montelemek için yer veya vida bulamama sorunu olabilir.

Anakartında 4 SATA3 cıkısı var takabılırsın, ek olarak kullanacaksan format atman gerekmez SSD'yi takar bicimlendırır kulanırsın. SSD takmak kolay bir güc kablosu bir de SATA kablosunu takıyorsun bitiryor. guc kaynagın ne bu arada emın olmak ıcın SATA guc baglantısı sayısında bakalım. SSD onerısınde baska biri yardımcı olsun benım marketten pek haberım yok.

SSD takmak gercekten cok kolay ama anakartınızda 2. bir SSD yuvası olup olmadığını kontrol edin ve ona göre satın alınız elinizde patlamasın (bizzat yaşadım xd).

1- Gerek yok.
2- Anakartta yalnızca bir adet M2 slotu var. Eğer mevcut SSD'niz M2'ye takılıysa yalnızca sata SSD takabilirsiniz. Mevcut olan sata ise hem M2 hem sata SSD takabilirsiniz.

Eki Görüntüle 2496340
3- İşlemci soğutucu montajına kıyasla çok daha kolay. Sadece eğer SATA SSD alacaksanız kasaya montelemek için yer veya vida bulamama sorunu olabilir.
Teşekkürler,Açıkçası farklarını bilmiyorum Sata ile M2'nin,Ssd'yi de 2019'da almıştım hatırlamıyorum ama bakabileceğim bir yer varsa bakıp öyle söyleyeyim.

Anakartında 4 SATA3 cıkısı var takabılırsın, ek olarak kullanacaksan format atman gerekmez SSD'yi takar bicimlendırır kulanırsın. SSD takmak kolay bir güc kablosu bir de SATA kablosunu takıyorsun bitiryor. guc kaynagın ne bu arada emın olmak ıcın SATA guc baglantısı sayısında bakalım. SSD onerısınde baska biri yardımcı olsun benım marketten pek haberım yok.
Teşekkürler,güç kaynağımı maalesef hatırlamıyorum 2019'da almıştım

Son düzenleme:
Teşekkürler,Açıkçası farklarını bilmiyorum Sata ile M2'nin,Ssd'yi de 2019'da almıştım hatırlamıyorum ama bakabileceğim bir yer varsa bakıp öyle söyleyeyim.

Teşekkürler,güç kaynağımı maalesef hatırlamıyorum 2019'da almıştım

HyperX Fury 3D 480GB imiş

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı