SSD ne kadar önemli?

zilyoner

Kilopat
Katılım
22 Ekim 2018
Mesajlar
1.619
Makaleler
3
Çözümler
7
Yer
Jailor's Room
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
1TB + 250GB 2 adet HDD kullanıyorum. Sistemim çok hızlı değil. SSD almak aklımda fakat, ne kadar fark eder? Bilgisayara çok şey katar mı? Bunlar hep aklımda. Bunları düşününce de alasım gelmiyor.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Şöyle özetleyeyim: 500 GB hafızadan vazgeçip 120 GB kullanacak kadar, garantiyi bozacak kadar önemli. :D Bende durum bu şekilde oldu ve keşke daha önceden alsaymışım diyorum. SSD önerisi için bütçenizi belirterek konu açabilirsiniz.
 
Ciddi anlamda bir performans artışı olur. Sistemi üzerine kurarsanız açılış kapanış süresinde çok fazla bir düşüş olur. Oyun içinde FPS değeri oynamaz ama açılış süreleri hızlanır.
 
En yüksek faydasını eğer Torrent yapıyorsanız görürsünüz diye düşünüyorum. Oyun kurarken 50 GB'lık bir oyunu 30-40 bazen 50 dakikada kurduğu oluyor SSD'de ise bildiğim kadarıyla en kötü SSD bile 10 dakikada kuruyor.
 
1548785493984.png

Sadece Chrome açık ve %23 kullanıyor. SSD ile %5 en fazla.
 
Anakartınızda Sata 3 girişi varsa düşünmeden alın. Artık SSD siz sistem toplamayı veya sistem kullanmayı uygun görmüyorum. Sata 2 girişine takılınca SSD den tam olarak yararlanamıyorsunuz.
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı