SSD nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Pikacuuf

Hectopat
Arkadaşlar merhaba.
SSD nedir?
120 gb 240 gb nasıl fark eder?
SSD olmazsa bilgisayar açılmaz mı?
Yeni toplama pc kurarken almamı tavsiye ediyormusunuz?
Araştırdım biraz fakat pek düzgün bişey bulamadım.
Technopat üyeleri daha iyi açıklar diye düşündüm. Teşekkürler

Merhaba.
SSD depolama birimidir. Yani HDD gibi. Ama çalışma şekli HDD lerden farklı olduğu için HDD lerden hızlı.
SSD olmazsa da bilgisayar açılır. HDD niz varsa.
PC kurarken SSD almak bütçene bakar.

HDD ve SSD olmadanda bilgisayar USB bellek ya da CD-ROM üzerinden sadece canlı CD ile çalışabilir ancak indirilen şey USB bellekte kayıt olabilirken Linux canlı CD'lerden çalışanlarda kayıt olmaz.
HDD ve SSD olmadanda bilgisayar USB bellek ya da CD-ROM üzerinden sadece canlı CD ile çalışabilir ancak indirilen şey USB bellekte kayıt olabilirken Linux canlı CD'lerden çalışanlarda kayıt olmaz.

Konuya Yandex zenden geldim dolayısı ile konunun eski olduğunun farkında olmadım.

Dosya Ekleri

• 2021-04-05_11-24-28.jpg
    50,7 KB · Görüntüleme: 27
Bence bir nimet olarak sessiz çalışır.

Ben anlatamayacağım. Buradan bakabilirsiniz.

Aslında kaba tabirle USB belleğin kapasitesi artırılmış ve PC'ye uyarlanmış şeklidir yani HDD ya da USB bellek gibi depolama aracıdır.

HDD'nin Level 100 versiyonunu düşün.

SSD açılımı = Solid State Drive'dir. Türkçesi ile Katı hal diski. Yani içinde HDD gibi hareket eden parçalar yoktur. Veriler, içindeki yongalara yazılır ve bu yongalardan bir kontrolcü sayesinde veri alınır yazılır. Günümüz teknolojisinde HDD artık depolama amacı dışında emekli oldu. Tabii ki yeni sistemlerde SSD olmalı. SSD olmazsa şöyle düşünelim, eşeğinizden un çuvalınızı nereye koyarsınız? Tabii ki depolama kulubesine. Depolama kulubesi SSD'dir, o olmasa,unu nereye koyarsınız? 120 GB 240 GB ise, 120 GB = yongaya 1200 MB veri yazılabilir, 240 GB ise = yongaya 2400 MB veri yazılabilir demek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…