Bu anakarta o SSD'yi takamazsın. Bahsettiğin SSD'nin türü M.2 NVMe ve anakartında M.2 SSD yuvası yok. SATA SSD alabilirsin bu anakart için.P3 Plus 500GB SSD bu anakarta takılırı mı? Takılmıyorsa hangi anakartlara uyumlu?
Eki Görüntüle 2421223
P3 Plus 500GB SSD bu anakarta takılırı mı? Takılmıyorsa hangi anakartlara uyumlu?
Eki Görüntüle 2421223
PCIe 4.0 girişi lazım değil, PCIe 2.0 destekli bir anakarta bile takılabilir (Örneğin bazı Z97 anakartlar). Burada önemli olan NVMe destekli bir M.2 yuvası olup olmaması.PCIe 4.0 girişi lazım onu takabilmeniz için.
Bu adaptörü alırsa ekran kartı kullanamayacağını ve eğer BIOS'u desteklemiyorsa sistemini SSD'den boot edemeyeceğini bilmesinde fayda var. Geçen sene bu zamanlarda Gigabyte Z97 anakartıma NVMe SSD alınca saatlerce boot sorununu çözmeye çalışmıştım BIOS güncelleyince düzeldi. Ancak her anakartta aynısı olmayabilir, bu fotoğraftaki anakart da eski bir model ve M.2 yuvası yok, çok yüksek ihtimal boot sorunları oluşturacaktır. İnternette bu model için belki modlu BIOS dosyaları vardır ancak bunlarla uğraşmak yerine SATA SSD almak daha mantıklı olur.Alfais 4390 M.2 Nvme Ssd Ngff To Pcie 3.0 X16 Adaptör M Key Kart Çevirici Dönüştürücü | AmazonTR
Yukarıdaki gibi bir adaptörle kullanabilirsiniz.
PCIe > M.2 adaptörler de var ancak bilemedim. Sizce? Her türlü hız kaybı olacak zaten.Bu adaptörü alırsa ekran kartı kullanamayacağını ve eğer BIOS'u desteklemiyorsa sistemini SSD'den boot edemeyeceğini bilmesinde fayda var.
Bunu alırsa anakartı PCIe 2.0 desteklediği için x1 yuvasından yalnızca 500 MB/s'e kadar hız alır ve teorik olarak performansı SATA SSD'lerle aynı olur. Dönüştürücüyle ve beraberinde getireceği BIOS ve boot problemleriyle uğraşmamak adına SATA SSD alması daha mantıklı olur.PCIe > M.2 adaptörler de var ancak bilemedim. Sizce?
Üzgünüm ama bu SSD'yi takabileceğiniz giriş mevcut değil. Bütçe belirtirseniz anakart önerisi yapılabilir.
Alfais 4390 M.2 Nvme Ssd Ngff To Pcie 3.0 X16 Adaptör M Key Kart Çevirici Dönüştürücü | AmazonTR
Yukarıdaki gibi bir adaptörle kullanabilirsiniz.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.