SSD Niye mi Şart?

Makaleler
23
Yer
Antiocheia
Bende daha "ek" yazarken ekran alıntısı aracı çıkarken sadece HDD bulunan bilgisayarda 10 saniyede ancak çıktı, üstüne açılması bi' 10 saniye daha sürdü.
HDD'ye Windows kurmak 1 saat civarı çok rahat alırken (Sıfır 7200 RPM WD) SSD'ye kurulum 30-40 dakika, M.2 SSD 20 dakika almakta.
Sistem açıldıktan sonra programların kendine gelip kullanılabilir hale gelmesi HDD ile 1 dakikayı aşarken SSD ile 5 saniye, M.2 SSD ile 3 saniye alıyor.
Oyun açılış hızlarını zaten anlatmaya gerek yok rahat 5 kat daha hızlı.
Oyunlarda doku ve harita yüklenmesinden kaynaklı FPS dropları minimuma iner.
Siz de deneyimlerinizi alta yazarsanız iyi olur. :)

Son düzenleme:
Yeni HDD'ler o kadar dandik değil. Yeni 7200 RPM diskim'den SSD'ye geçince yaklaşık %50 performans artışı gördüm, eski HDD ile ise %200'e yakın fark var. Ayrıca sistem kendine 5 saniye de değil anında geliyor, masaüstü gelir gelmez Chrome açılabiliyor. Baktın ekran kartı alamıyorum SSD alayım dedim.

5400 RPM HDD kullanıyorum. Biraz 7200 RPM HDD kullanma fırsatı buldum. Aradaki farkı gözle görülür derecede hissetmiştim. SSD'yi düşünemiyorum.

5400 RPM HDD kullanıyorum. Biraz 7200 RPM HDD kullanma fırsatı buldum. Aradaki farkı gözle görülür derecede hissetmiştim. SSD'yi düşünemiyorum.

9 yıllık HDD varken SSD almış olsaydım fark inanılmaz olurdu ama yeni HDD'den geçince çok çok büyük fark olmadı, en azından Windows açılış süresi 5 saniye azaldı. Oyunlardaki takılmalar da bayağı azaldı.

9 yıllık HDD varken SSD almış olsaydım fark inanılmaz olurdu ama yeni HDD'den geçince çok çok büyük fark olmadı, en azından Windows açılış süresi 5 saniye azaldı.
Bende sizinle aynı SSD ve HDD'yi kullanıyorum. Anakart logosu geldikten kaç saniye sonra masaüstüne geliyor?

Bir süre sonra HDD'lerin yerini büyük oranla SSD'ler dolduracaktır zaten. Eski zamanlara oranla model çeşitliliğiyle eskisine göre de daha alınabilir bir durumda.

SSD kullanmayan eşekte giden bir yolcu gibidir. Atın nasıl gittiğini, övgülerini görür ama kendi hiçbir zaman binmediği için nasıl bir güzellikten mahrum kaldığını anlayamaz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı