SSD Önerisi

Sizce Windows dosyaları mı yoksa oyun dosyaları mı kurulmalı SSD'ye ?

• Windows dosyalarını kur.

Oy: 39 86,7%
  • Oyun performansın artar oyun dosyaları için kullan.

Oy: 6 13,3%

• Oy verenlerin toplamı
    45

Sebastiann

Kilopat
Daha fazla  
Sistemime SSD takmayı düşünüyorum. Windows'u ona kurmak niyetindeyim fakat bende C ve D diski var HDD olarak. (Ben aşağıdaki linkte vermiş olduğum SSD'yi beğendim fakat öneriniz varsa alabilirim fiyat çok artmaz ise) Benim asıl sormak istediğim ben bu SSD'yi aldıktan sonra Windows'u yeniden mi kuracağım? Bir de HDD C'de olduğu gibi kalmalı mı sizce yoksa windows'u mu kurayım SSD'ye? Ben oyunlarda az da olsa performans farkı sağlayacak ise D diski olarak kurmak ve performans arttırmayı daha mantıklı buldum. Aldıktan sonra D diski yapmak ve SSD'ye oyunları kurmak istiyorum.
Kingston 240GB HyperX Savage Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 560MB/Yazma 530MB)

Edit: Aslında 2. bir SSD alabilirim 60 veya 120'lik o zaman da ona Windows'u kurabilirim diye düşünüyorum. Fikirlerinizi belirtebilir misiniz? Çok kararsız kaldım.

Bence 120GB lık SSD al ve işletim sistemini programıları ona kur, SSD ye oyun kurman yalnızca oyuna girerken hızını etkiler oyun içersinde performansını etkilemez.Ben işletim sistemini SSD ye kurdum hiç bir sorun yaşamıyorum mantıklı olan bu bence.

120GB SSD yeterli olacaktır. Bunu öneriyorum Sandisk 128 GB SSD Disk Sata 3 SDSSDP-128G-G25.

SSD'ye sadece Windows'u ve programları kurup, D: diski olarak elinde ki mevcut HDD'ye oyunları, resimleri, müzikleri vs. yükleyebilirsin. SSD'nin oyunlara karşı sağladığı herhangi bir FPS veya performans artışı olmaz. Sadece oyunların Loading süresi kısalacaktır.

Seçtiğin SSD gayet güzel ve şöyle bir şey var ki oyunların bazılarında HDD bandwidth yetmiyor. Bu yüzden kısmi LAG meydana geliyor. Ayrıca seçtiğin model üzerin yazan hızları gerçek anlamda verebilen bir model, bir çok SSD R/W oranları 500MB/sn küsür yazmasına rağmen 300MB/sn küsürleri zor görebiliyor. Seçtiğin SSD gayet güzel ve 240GB gayet yeterli olacaktır. Ayrıca tam bir Fiyat/Performans ürünüdür. Bu performansı verebilecek SSD'ler 550-600TL aralığında markasına göre değişiyor. Ürün gayet kaliteli ve Phison kontrol birimi gayet iyi bir işlem yetisine sahiptir. Seçiminden geri dönme. Seçimini almanı tavsiye ederim.

arkadaşlar intel core i5 sistemim var ram 8 gb 1333 mhz ddr3 ve anakart asus p861m le marka fakat bu ssd takabilirmiyim taksam bir faydasını görürmüyüm
SSD + bir FPS katmaz. Sadece loading süreleri falan kısalır.

Sistemime SSD takmayı düşünüyorum. Windows'u ona kurmak niyetindeyim fakat bende C ve D diski var HDD olarak. (Ben aşağıdaki linkte vermiş olduğum SSD'yi beğendim fakat öneriniz varsa alabilirim fiyat çok artmaz ise) Benim asıl sormak istediğim ben bu SSD'yi aldıktan sonra Windows'u yeniden mi kuracağım? Bir de HDD C'de olduğu gibi kalmalı mı sizce yoksa windows'u mu kurayım SSD'ye? Ben oyunlarda az da olsa performans farkı sağlayacak ise D diski olarak kurmak ve performans arttırmayı daha mantıklı buldum. Aldıktan sonra D diski yapmak ve SSD'ye oyunları kurmak istiyorum.
Kingston 240GB HyperX Savage Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 560MB/Yazma 530MB)

Edit: Aslında 2. bir SSD alabilirim 60 veya 120'lik o zaman da ona Windows'u kurabilirim diye düşünüyorum. Fikirlerinizi belirtebilir misiniz? Çok kararsız kaldım.
Samsung Evo 750 120 GB al Windows'u buraya kur loading süren oyun açılma süren hayliylen azalacaktır. İleriye dönük yapmak istiyorsan paran varsa 960 pro dahi alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı