SSD okuma yazma hızı testlerde düşük çıkıyor

Bxro

Centipat
Daha fazla  
Geçen günlerde Samsung 990 Pro 2 TB SSD aldım mevcut M.2 SSD mi çıkarıp 990 Pro'yu taktım ama testlerde okuma yazma hızı düşük gözüküyor. Sebebini bilen var mı veya BIOS'tan bir ayar yapmam gerekiyor mu?

Anakart: Gigabyte B450M S2H V2
CPU: AMD Ryzen 5 3500X
Ekran Kartı: GTX 1650
PSU: MSI A850G
RAM: 16 GB

Geçen günlerde Samsung 990 Pro 2 TB SSD aldım mevcut M.2 SSD mi çıkarıp 990 Pro'yu taktım ama testlerde okuma yazma hızı düşük gözüküyor. Sebebini bilen var mı veya BIOS'tan bir ayar yapmam gerekiyor mu?

Anakart: Gigabyte B450M S2H V2
CPU: AMD Ryzen 5 3500X
Ekran Kartı: GTX 1650
PSU: MSI A850G
RAM: 16 GB
Ona vereceğin miktar sistemini çok daha iyi güncellerdi.

Hemen hepimiz için para israfı olan bir SSD'yi almışsın. Kendisi kötü değil ama hak ettiğinden pahalı. Senin durumunda başka bir sıkıntı daha var. Potansiyel aktarma hızını yarı yarıya kaybedecek. Çünkü B450 çipsetinde ve onun kullanıldığı anakartlarda PCIe 4.0 desteği yok. En fazla ~3600 MB/s'ye kadar zorlar. Senin gördüğün değer bunun çok altında değilse sorun yoktur.

Teşekkür ederim hepinize bilgilendirdiğiniz için anakart erkran kartı ve işlemcimide değiştiricem zaten yavaş yavaş yükseltiyorum.

Hemen hepimiz için para israfı olan bir SSD'yi almışsın. Kendisi kötü değil ama hak ettiğinden pahalı. Senin durumunda başka bir sıkıntı daha var. Potansiyel aktarma hızını yarı yarıya kaybedecek. Çünkü B450 çipsetinde ve onun kullanıldığı anakartlarda PCIe 4.0 desteği yok. En fazla ~3600 MB/s'ye kadar zorlar. Senin gördüğün değer bunun çok altında değilse sorun yoktur.
Aynı konudan muzdaripim kasa destekliyor ama 800 gibi komik bir rakam alıyorum bi fikriniz var mıdır

Technopat Haberler

Geri
Yukarı