SSD olmadan HDD kullanmanın oyunlara etkisi

Daha fazla  
Kullandığım HDD: Seagate 1TB Barracuda 64MB 7200rpm (ST1000DM010) Harddisk

3.700 liraya topladığım sistem için SSD'ye bütçe ayıramadım. Bilgisayarı sadece oyun oynama odaklı kullanıyorum. Ama öyle konulara, yazılara ve görüşlere denk geldim ki SSD almadığım için dünyam başıma yıkılmış gibi hissettim. Bu yazılardan bazıları:

1- Windows 10 yüklü HDD ileride şişme yapar ve kullanılamaz hale gelir.
2- Oyunları Windows 10'un kurulu olduğu HDD'de oynamak oyunun kasmasına neden olur.
3- %100 disk problemi(özellikle oyun oynarken %100 olunca droplar olacağı söyleniyor)
4- Bilgisayar gittikçe yavaşlar.

Bu okuduğum sorunlar kafamı çok karıştırdı. Ben şu ana kadar bir problem yaşamadım. Sadece çoklu download yaparken %100 diske çıktığı oldu ve bir süre sonra düzeldi. Oyunlarda geç yüklenme sorununu da problem edecek birisi değilim. Sırf HDD'de Windows 10 kurulu diye oynadığım oyunlarda performans düşüşü yaşayacak mıyım? Şimdiden yardımcı olanlara teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
1-Şişme yapmaz, kullanılabilir.
2-Bu neden HDD'de bir sorun varsa ya da çok eskiyse ortaya çıkar.
3-Düzgün bir HDD'de torrent, arkaplanda çalışan bilinmeyen bir uygulama yoksa %100 sadece kopyalama, bir şey yükleme, bilgisayar açılışı vb. durumlarda olur.
4-Yıllar geçip HDD eskidikçe yavaşlama olabilir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı