SSD Pasif Soğutucu - Radyatör Gerekli mi?

269184

Hectopat
Katılım
10 Temmuz 2019
Mesajlar
2.539
Çözümler
7
Merhaba,
Gerekli veya gereksiz, neden ve sonuçlarıyla birlikte fikirlerinizi paylaşabilirsiniz.

1.jpg
3.jpg
4.jpg
5z.jpg
6.jpg
 
SSD'ler çok fazla ısınan bileşenler değildir. Çok aktif kullanımda ısıları yükselir sadece, o da kasa içi hava sirkülasyonu iyiyse zarar vermeyecek seviyededir. SSD'ye özel soğutma alana kadar kasa içini iyileştirirseniz zaten bu sorun da otomatikman çözülüyor.
 
Belki PCIe SSD'ler çok ısınıyordur. Tanesi 2$ aksesuar olarak kullanılabilir, ama fazla bir şey beklememek lazım. Notebook'larda radyatör kullanımı uygun olmuyor D cover yüksekliğinden dolayı, sadece termal pad kullanılabilir. Masaüstüler için uygun. Radyatörü çıkartacağım termal pedin altına termal macun sürerek deneyeceğim biraz sonra . :)
 
Dizdiğim sistemde kullandığım 970 Evo Plus'un 67 dereceye ulaştığını görünce fikirlerim değişti. Aliexpress'ten aldığım soğutucuyu sisteme taktım, maksimum 55 oldu şu ana dek :) Bana sorarsanız gerekli, pahalı bir şey değil zaten.
Kullandığım soğutucu: US $2.26 21% OFF|Copper Heatsink Cooler Heat sink Thermal Conductive Adhesive For M.2 NGFF 2280 PCI E NVME SSD 67*18mm Thickness 2mm/3mm/4mm C26-in Fans & Cooling from Computer & Office on Aliexpress.com | Alibaba Group
 
Radyatörü çıkarttım, sadece termal ped ile bu kadar ısınıyor şu an işlem yaparken. Termal pedi de çıkartırsan 58-60'a kadar yolu var.
6.jpg

M.2 SSD'lere termal pedin en verimli kullanılış yöntemini buldum. Diş ipiyle bağladım. Radyatör takmadım Cover alçak olduğu için. Şu an ASS SSD testlerinde maximum 38-43 dereceye ulaşıyor. Kullanmadığım zaman 58-60 performans açısından fark yok ama.
1.jpg
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı