SSD "Reboot and Select proper Boot device" Hatası

• Konuyu başlatan 50050
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 2.700
Makaleler
9
Merhabalar, SSD'nin geç açılması ile ilgili bir konu açmıştım dün. Yavaş yavaş sorunun ne olduğunu çözmeye başlıyorum gibi; ancak sizden yardım almam gerekiyor.

SSD'ye UEFI Windows 10 kurdum, fakat boot ederken HDD'den boot ediyor gibi, tam anlamadım. SSD geç açtığı için Boot ayarlarını kontrol etmeye geldiğimde, Boot Option #1 kısmında Windows Boot Manager vardı. Onu SSD ile değiştirdiğimde sistem açılmadı ve şu hatayı verdi;

Ve ayrıca, UEFI yazısı, SSD'nin üzerinde değil, HDD'min üzerinde çıkıyor. Asıl olay burda, Windows dosyaları SSD'de iken, nasıl böyle bir şey olabiliyor? Kafam çok karıştı.

IMG_2150.JPG

IMG_2151 - Kopya.JPG

Arkadaşlar, ne yapmam gerektiğini söyleyebilecek birileri yok mu?

Son düzenleme:
BIOS'un giriş kısmını tam foto atar mısın?
Bilgisayarın açılışında F8 BOOT menüsüne gir ve oradan SSD ni seç.

Eğer SSD üzerinden sistem açıldıysa buraya yaz HDD içindeki sistemi nasıl kaldıracağını yazayım.

Son düzenleme:
BIOS'un giriş kısmını tam foto atar mısın?
Bilgisayarın açılışında F8 BOOT menüsüne gir ve oradan SSD ni seç.

Eğer SSD üzerinden sistem açıldıysa buraya yaz HDD içindeki sistemi nasıl kaldıracağını yazayım.

Buradan SSD'yi seçtiğimde yine başlıkta yazdığım uyarı geliyor. SSD üzerinden açılmıyor sistem. İşletim sistemi SSD'ye kurulu olduğu halde nasıl böyle bir şey olabiliyor anlamadım.
9a7bc70b-386e-4478-8b8f-571f939ae2be.jpg

4QckYJxQTZ.png

Sistem zaten SSD den çalışıyor. Ancak normal şartlarda Windows 10 kurulumu yaparken ek bölümler açması gerekirdi, SSD'de onları açmamış. Direk tek bölüm olarak yüklemiş. Yaşadığın sıkıntı bundan kaynaklanıyor olabilir.
Sana önerim HDD'yi sök sadece SSD kalsın. Yeniden format at ve Windows'un kendi oluşturduğu bölümlemelere karışmadan yükleme yap.
Kullandığın kurulum dosyası da sıkıntılı olabilir. Her ihtimale karşı yeniden indirip USB'ye at öyle yükleme yap.

Sistem zaten SSD den çalışıyor. Ancak normal şartlarda Windows 10 kurulumu yaparken ek bölümler açması gerekirdi, SSD'de onları açmamış. Direk tek bölüm olarak yüklemiş. Yaşadığın sıkıntı bundan kaynaklanıyor olabilir.
Sana önerim HDD'yi sök sadece SSD kalsın. Yeniden format at ve Windows'un kendi oluşturduğu bölümlemelere karışmadan yükleme yap.
Kullandığın kurulum dosyası da sıkıntılı olabilir. Her ihtimale karşı yeniden indirip USB'ye at öyle yükleme yap.
Aklımda HDD'yi sökerek SSD'ye kurulum yapmak vardı zaten, tam üzerine bastınız, teşekkür ederim. Kurulum dosyasını her zaman yaptığım gibi Rufus ile yeniden hazırladım. Tekrar yapacağım.

Birkaç gün içerisinde söylediğiniz şeyi yapacağım. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı