SSD sağlığı %9 durumda

4 yıl oldu çok şükür böyle bir hata falan hiç vermedi. Ama yeni SSD almak şart oldu hangi SSD iyidir Samsung EVO'lar dışında kaliteli var mı?

Apacer, Gigabyte, WD, Corsair, Adata'nın bazı modelleri. Seçilebilecek markalar.
 
Burada iyi yazıyor diske.



Hard Disk Sentinel ile CrystalDiskInfo arasında uçurum var. Biri %9 diğeri %100 diyor ikisi birlikte olamaz ki :D
Crystaldisk Mark ile hız testi yapın. Fabrika verilerine yakın bir sonuç çıkıyor mu kontrol edin. Sonra büyük boyutlu bir dosyayı mesela windows ISO dosyasını kopyalayıp hızına bakın. Duruma göre bir fikir edinebiliriz. Aslında peşin konuştuk ama belki de sentinel yanlış gösteriyor olabilir.
 
Bu video biraz yardımcı olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Demek ki Adata SSD almamamız gerekiyor.
 
Arkadaşlar bu SSD yerine yeni bir SSD alınmalı mı yoksa ne kadar götürür resimleri yorumlar mısınız? 1456 bad sector var yazıyor. SSD Adata su630.

Benim diskim SU630 da 2 sene önce %9 gösteriyordu, hala günlük ana diskim olarak kullanıyorum, bu programın yanlışları olabiliyor.
 
Burada iyi yazıyor diske.



Hard Disk Sentinel ile CrystalDiskInfo arasında uçurum var. Biri %9 diğeri %100 diyor ikisi birlikte olamaz ki :D
Tam da tahmin ettiğim model, kronik sorunlu.
 
26 TB yazmada pert olmuş. Modeli not alalım.

Ulan bende kronik sorunlu SSD var (sözde) 27TB veri yamışım daha %50 anca olmuş.
(Toshiba TR200 sözde kronik sorunlu :D 3 yılını doldurdu.)
 
26 TBW yarısından biraz fazla ama sağlık %9 biraz düşük değil mi en az bir %40 falan olması lazım diye tahmin ediyorum ama sağlığını neye göre ölçüyor program onu bilmiyorum

Orada yazılan değerler tam doğru olmayabilir. Yani CrystalDiskInfo daha fazla gösteriyor mesela. Yani genelde SSD'lerin ömrü hem TBW yani yazılan veriyle hem de yıl ile sınırlandırılır. Garantisi öyle belirlenir. Mesela bendeki SSD 1800 TBW ya da 5 yıl garantili. Önce hangisi biterse garantisi o zaman sonlanır. Yani sizin 50 TBW SSD'nin de 4 yıl dayanması bence gayet iyi. Tabii garantinin bitmesi SSD'nin ömrünü doldurduğu anlamına gelmez. %0 sağlık kalsa ve 50 TB veriden çok daha fazla veri yazılsa bile yıllarca SSD sorunsuz çalışabilir de. Biraz şans işi. SSD'nin içinde önemli verilerini tutma sadece Windows kur ve oyunlarını yükle öyle kullan. Yeni SSD almak istersen de SSD'nin kapasitesi arttıkça TBW değeri artar aklında bulunsun.
 

Geri
Yukarı