SSD sağlığı neden düşer?

ege20

Decipat
Daha fazla  
1TB bir SSD'm var. 930GB'ı kullanılıyor. Genelde 95-100GB veya daha fazla boş yer bırakıyorum ama sürekli yeni oyunlar deneyip yarım saat, bir saat deneyip silip başka oyunlar deniyorum kimisini denemeden siliyorum. En son 2 ay önce falan sağlığı %100'dü bir de Anti-Virüs taramaları da sağlığını etkiler mi?

Crucial P3 1TB 5000/3600

1TB bir SSD'm var. 930GB'ı kullanılıyor. Genelde 95-100GB veya daha fazla boş yer bırakıyorum ama sürekli yeni oyunlar deneyip yarım saat, bir saat deneyip silip başka oyunlar deniyorum kimisini denemeden siliyorum. En son 2 ay önce falan sağlığı %100'dü bir de Anti-Virüs taramaları da sağlığını etkiler mi?

Crucial P3 1TB 5000/3600

SSD sağlığını genelde yazılan veri ve okunan veri etkiler. Örneğin benim 27TB veri yazmış bir NVMe SSD'min sağlığı %97 ama %85-80 altına düşmediği sürece sorun yok.

Bildiğim kadarıyla SSD'lerde belirli bir yazma/okuma ömrü var o ömrünü doldurduktan sonra SSD bitiyor. Ama HDD'lerde durum farklı çalışıyor.

Crucial P3 1TB 5000/3600

Antivirüs etkilemez sürekli yazdıgı ve okudugu için bir süre sonra düşer eğer zorla kapatıyorsan cihazı bu hızlı ilerler çünkü başıma geldi çok.

Bildiğim kadarıyla SSD'lerde belirli bir yazma/okuma hızı var o ömrünü doldurduktan sonra SSD bitiyor. Ama HDD'lerde durum farklı çalışıyor.

HDD'deki bad sector katil gibi 1 yılda biter ömrü bakım olmazsa.

Antivirüs etkilemez sürekli yazdıgı ve okudugu için bir süre sonra düşer eğer zorla kapatıyorsan cihazı bu hızlı ilerler çünkü başıma geldi çok.

HDD'deki bad sector katil gibi 1 yılda biter ömrü bakım olmazsa.
Anlamadım SSD'ler belirli bir süre bozuluyor mu? Veya HDD kadar yavaşlıyor mu?

8 senedir aynı disk var ama sağlığı yerinde. Nasıl oluyor bu o zaman?

Ne bileyim benimki bad sectorden açılmıyordu o kadar kasıyordu nefret ettim HDD'den tamir ediyordum 5 gün sonra tekrar döngü.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı