SSD sağlık değeri iyi mi?

Merhabaaa

Hectopat
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria 480GB SSD
1739734794910.png

Dostlar Valorant oynarken drop yiyordum. İnternette çözümlere baktım SSD bozuk olabilir demişler. Sağlık testi yaptım ve sonuç bu, pek anlamadım iyi mi?

Dosya Ekleri

• 1739735144719.png
    1739735144719.png
    29,7 KB · Görüntüleme: 39
SSD can çekişiyor dostum, yenilenme zamanı gelmiş.

Eki Görüntüle 2425645

Dostlar Valorant oynarken drop yiyordum. İnternette çözümlere baktım SSD bozuk olabilir demişler. Sağlık testi yaptım ve sonuç bu, pek anlamadım iyi mi?

Hocam benim SSD'im 3sene kullanım sonucu 97 sağlık 55 sağlık biraz kötü gibi duruyor ama bütçe çok dar ise 1-2 sene idare edebilir

SSD'lerde sağlık değerlerine bakmak yerine S.M.A.R.T değerlerini anlayan birine inceletmek daha mantıklı gibi, benim %50 sağlıklı Toshiba OCZ 240GB SSD'm vardı 2 sene bu şekilde sorunsuz kullandım ve bir gece aniden bir mavi ekranla birlikte hayatını kaybetti.

SSD'lerde sağlık değerlerine bakmak yerine S.M.A.R.T değerlerini anlayan birine inceletmek daha mantıklı gibi, benim %50 sağlıklı Toshiba OCZ 240GB SSD'm vardı 2 sene bu şekilde sorunsuz kullandım ve bir gece aniden bir mavi ekranla birlikte hayatını kaybetti.
@He stole my money hocam siz SSD'lerden iyi anlarsınız bi bakabilir misiniz konuya?

SSD'de bir sorun olduğuna dair yeterli kanıt yok. Can çekişiyor diyen işkembeden sallamış.

1-) %55 sağlık neredeyse hiçbir SSD için ölüm hali veya ölüme yakınlık değildir. Hatta bu oran firmware üzerinde belirlenen TBW'ye(veri yazma garantisi) paralel iner. Yani sen veri yazdırdıkça doğal olarak sıfırlanacak. Sıfıra ulaşması artık öldüğünü değil, garanti kapsamı dışında kaldığını gösterir(tabi daha önce süre garantisini doldurmadıysa). %0 saplık gösteren, yani garantisini bitiren pek çok SSD uzun süre daha ilk günküne yakın performansla kullanılabiliyor. Başına başka bir iş gelmezse(elektriksel arıza gibi) en azından bir bu kadar daha kullanabilirsin.

2-) Bozuk sektör yok. Bozuk sektör oluşmaya başladığında yakından takip etmek gerekir. Normalde yedek sektör havuzu %5-10 seviyesine düşünce salt okunur hale geçer ve miadını doldumuş olur. Ancak bu SSD'nin iç yazılımı yedek sektör kaydını tutmuyor. Bu yüzden şimdilik sadece bozuk sektör sayısını takip edebilirsin.

3-) Yazma hızı olağan değerin altında. Bunun sebebi muhtemelen yüksek doluluk oranı. En azından önbelleği rahatlıkla boşaltabileceği bir seviyeye indirirsen(belki %90) yazma hızı iyileşebilir. Depolama diski için bu pek önemli sayılmaz. Ancak sistem diskiyse biraz açsan iyi olur. Gerekirse bir depolama daha al.

4-) Düşük yazma hızı oyun içinde takılma veya düşük FPS seyrinin sorumlusu değildir. Yani senin sorununun SSD kaynaklı olduğuna inanmıyorum. İnternette görülen temelsiz, gerekçesiz tavsiyeler herkes için doğru olmayabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı