SSD sağlık sorunu

computerdev12

Hectopat
Daha fazla  
merhaba arkadaşlar PC'mde belli sıkıntılar yüzünden format atma gereksinimde bulunmuştum.

PC özellikleri:
model: Lenovo Legion Y520
Intel Core i5-7300 HQ CPU 2.50 GHz

16 GB RAM

1609949687026.png

1609949706403.png

1-) SSD diskimde bir sıkıntı var mı acaba? PC açılırken 2 dakika bekliyorum. Önceden 7 saniyede açılıyordu. BIOS ayarlarımda mı sıkıntı var anlamadım. Tüm driverlerı da güncelledim.

2-) Bir de şöyle bir sorum olacak. Bilgisayarcı bir arkadaşa gösterdiğimde bana işletim sistemini SSD'ye kurmamışsın bununla birlikte 93% sağlık durumunun 100% olmasını söyledi ve SSD almamı söyledi. Bu ne kadar doğrudur?

3-) Eğer SSD'de sıkıntı yoksa Windows'u nasıl SSD'ye taşıyabilirim.

1609949454567.png

Herkese iyi forumlar, hayırlı akşamlar diliyorum

Son düzenleyen: Moderatör:
%93 sağlık değeri bence yeni bir SSD aldıracak kadar ciddi bir durum değil.
3-) Eğer SSD'de sıkıntı yoksa Windows'u nasıl SSD'ye taşıyabilirim.
Taşımaktansa temiz bir kurulum yapman daha iyi olur diye düşünüyorum.

SSD diskimde bir sıkıntı var mı acaba?
Bir sıkıntı yok diskinizde.
PC açılırken 2 dakika bekliyorum. Önceden 7 saniyede açılıyordu.
Sistemi HDD'e kurmuşsunuz. O yüzden 2 dakikada açılıyor sistem.
bununla birlikte 93% sağlık durumunun 100% olmasını söyledi ve SSD almamı söyledi.
Her SSD'nin sağlığı %100'de kalamaz. Sizin disk 258 gün çalışmış ve 9TB civarı veri yazılmış. Bu yüzden sağlığı düşmüş veri yazıldıkça düşmeye devam edecektir. Yeni bir SSD almanıza gerek yok. Formatıda bakkala attırmayın.
Eğer SSD'de sıkıntı yoksa Windows'u nasıl SSD'ye taşıyabilirim.
Windows'u SSD'ye kurarak yani format atmanız lazım. Klonlama diye bir şeyde vardı ama format atmanız en sağlıklı yöntem.

Samsung Data Migration programını kullanabilirsiniz fakat yeterli alan olması gerekiyor, ayrıca SSD'deki tüm eski veriler silinir. O yüzden SSD'deki verileri HDD'ye kopyalamayı unutmayın. C diskindeki verileri SSD'ye klonlamayı deneyin, ben geçen haftalarda yaptım bir problem yaşamadım, sonrasında SSD'den boot etme seçeneğini seçmeniz gerekir BİOS ayarlarından, tabii klonlama başarılı olursa.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı