SSD ses çıkarır mı?

Atakan Bayat

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Üniversite
Arkadaşlar merhaba.

Bilgisayarım açıldığı andan itibaren masaüstünde bir programı açtığım zaman bir tık sesi geliyor 'klik' gibi bir ses SSD veya HDD tam kavrayamadım.
O çok rahatsız edici bir şey değil fakat kasamda bulunan alt alta SSD ve HDD bölümünden rahatsız edici bir cızırtı geliyor. Sistemde "Win 10" bu cızırtıyla birlikte ani kitlenmeler yaşanıyor bu sırada şarkı dinliyorsam şarkı duruyor bilgisayar komple kilitleniyor ve maksimum 2-3 saniye sonra bilgisayar geri geliyor ve normal takılmaya devam ediyorum. Bugün Origin programına girerken yaptı bunu bilgisayar kitlendi 2-3 saniye sonra geri geldi. FIFA oynarken bu cızırtı sesini hiç duymadım fakat Minecraft oynayalım dedik bu sesi sürekli duymaya başladım neredeyse arada bir. Merak ettiğim SSD'nin hasarlı olup olmadığı kısaca.

Sistemim: Win 10 Pro.
Ekran kartı: ASUS ROG 2070 Super.
Güç kaynağı: Corsair VS650W.
Anakart: ASUS ROG B365-F
İşlemci: i5 9400F.

Cızırtı olarak yapar. En azından bendekilerden birisi yapıyor. Test sırasında ya da test gibi performanslı kullanımda yapıyor.
Samsung 970 EVO 250 GB ve Kingston HyperX Fury 120 GB SSD kullanıyorum.

Hareket sesi ise HDD okuma yazma başlığından geliyordur. O daha çok ses yapar, fark etmesi kolaydır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı