SSD Sistem Yavaş Çalışma Sorunu

KyleMadigan

Decapat
SSD üzerine kurulu Windows 10 sisteme sahibim. Bilgisayarın açılma süresi SSD olmasına rağmen 2, 5 dakika sürüyor. Daha önceden böyle bir sorun yoktu, 30 saniyede açılıyordu maksimum. Ccleaner ile temizlik yaptım, internette anlatılan tüm hızlandırma yöntemlerini denedim düzelmedi. Bilgisayarıma sağ tık yaptığımda 30-40 saniye bekliyorum açılması için. Takılı olan diğer hardidsklerden video açmaya çalıştığımda aynı şekilde uzunca beklemem gerekiyor. Sorun neden kaynaklı olabilir. Aşağıya crysaldiskmark yazılımı ile yaptığım testlerin resmini koyuyorum. Ayrıca bilgisayarımda bulunan diğer harddisklerin durumunu gösteren resmi ekliyorum.

Sistem özellikleri:

- Gigabyte Auorus X470 Ultra Gaming anakart
- 8GB DDR4 Kingston RAM
- ASUS 1070 Ti ekran kartı
- 850 W power supply

ssd.jpg ssd.jpg DİSK.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD Diskinizin marka ve model bilgilerini belirtin. Diskinizde düşük bir yazma hızı var . Bundan kaynaklı donanımsal bir arıza olabilir.
Hocam SSD marka ve model aşağıdaki gibidir.
-Kingston 120GB HyperX 3K Serisi Sata 3.0 Cache SSD (Okuma 555MB / Yazma 510MB).Yalnız bu düşük hızda erişim sorunu sadece SSD'de değil diğer harddisklerde de mevcut.İşletim sistemi onarımı denenebilir mi?

Sorunun yazılımsal değil direkt SSD ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Eski tip bir SSD olduğundan ömrünü tamamlama aşamasında olabilir. Bende de HyperX 120'lik vardı bazı sorunları oluyordu, Samsung SSD konusunda daha iyi ve daha çok tercih ediliyor. Hızlar zaten normal değil. SSD'ler HDD'lere göre daha hassas ve daha kısa ömürlüler.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı