Rehber SSD SMART verilerini yorumlamak

Tamamdır hocam, görsel konusunda yardımcı olabilirim.
Teşekkürler hocam. Ben sırf o yazılımdan ötürü Patriot Burst almadım. İlk konu açmıştım "Patriot Burst alınır mı?" diye. Seagate Barracuda 120 önerilince almaktan vazgeçtim. İyi ki de almamışım diyorum.

SeaTools her ne kadar bir Magician veya Crucial Executive Storage gibi güzel olmasa da şu Phison SSD Toolbox'dan daha iyidir.

298 TL'ye yakaladığım içinde şanslı hissediyorum. Tabii sonradan 273 TL'ye düşünce yakalayanlar daha şanslı.
Özellikleri belli zaten Ben alırsam yaparım ama NVMe alacağım sanırım.
Hocam 4 TB dışında DRAM kapasitelerinin ne kadar olduğu belli değil işte. 500 GB'ı mesela bu yöntemi yapıp ne kadar DRAM'i olduğunu görebiliriz.

HDD veya SATA SSD'den geçilecekse NVMe almak daha mantıklı o bütçelere. Hali hazırda zaten NVMe kullananlar alabilir bence oyun için falan bu FireCuda 120'yi.

Hocam SSD kontrolcüsünü öğrenmek için yeni bir yöntem buldum. HD Sentinel'in "Information" kısmında en altta yazıyor. Kontrolcüsü bilinmeyen SSD'lerin kontrolcüsünü bu şekilde öğrenebiliriz belki.
Denenebilir, ama Flash ID gibi yazılımlarda bile göremiyorsak pek ümitlenmemek lazım. Hatta @Jotariel hocam Goldenfir SSD'de denese bunu çok güzel olur.

Denenebilir, ama Flash ID gibi yazılımlarda bile göremiyorsak pek ümitlenmemek lazım. Hatta @Jotariel hocam Goldenfir SSD'de denese bunu çok güzel olur.

Disk bilgisi kısmını bulamadım programı uzun zaman sonra yeni yükledim.

Hocam üstten görünüm seçeneğine tıklayıp diski seçin. En altta disk bilgileri gözüküyor. Bende gözükmedi maalesef.
Eki Görüntüle 888096
Yok hocam SSD'de bu bölüm yok en alta baktım bulunmuyor HDD'de Disk Bilgisi kısmı var ancak SSD'de yok.

HDD'de bu var ancak SSD seçtiğimde bu bölüm yok.

Yok hocam SSD'de bu bölüm yok en alta baktım bulunmuyor HDD'de Disk Bilgisi kısmı var ancak SSD'de yok.
Eki Görüntüle 888102
HDD'de bu var ancak SSD seçtiğimde bu bölüm yok.
Hocam üstten görünüm seçeneğine tıklayıp diski seçin. En altta disk bilgileri gözüküyor. Bende gözükmedi maalesef.
Eki Görüntüle 888096
Demek ki sadece belli kontrolcülerde oluyor. Bu Goldenfir SSD'yi ancak içini açarak öğrenebiliriz herhalde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…