SSD sonrası PC ısınmaya başladı

Bütçe
0

fatihbacak

Decapat
SSD veya HDD modeli
Samsung
Anakart
Laptop
Merhaba, elimdeki laptopta 2 adet SSD'im vardı. Birisi 256 GB eski, diğeri ise 1TB yeni. D diski olan eski SSD'ye Windows kurunca bilgisayar biraz ısınmaya ve fan açmaya başladı. Diğer SSD'de daha az ısı ve ses ile kullanıyor gibi hissediyorum. Sizce SSD bozuk veya yetersiz geliyor olabilir mi?

C ve D disklerinin yerini değiştirdim. 256 GB olan M.2 SSD portunda ama C olarak gözüküyor. Windows başlayınca otomatik o açılıyor. AHCI modu nedir ve ne işe yarar acaba kısaca bilgi verir misiniz rica etsem?

AHCI'nın girisi ile İDEnin girisi farkli, AHCI yaparsaniz buyuk ihtimalle windows ekrani gelmez zaten.

C ve D disklerinin yerini değiştirdim. 256 GB olan M.2 SSD portunda ama C olarak gözüküyor. Windows başlayınca otomatik o açılıyor. AHCI modu nedir ve ne işe yarar acaba kısaca bilgi verir misiniz rica etsem?
AHCI modda SSD daha performanslı çalışır. Hem belki sorununuzun çözümü olur belki.

AHCI'nın girisi ile SATAnin girisi farkli, AHCI yaparsaniz buyuk ihtimalle windows ekrani gelmez zaten.
Pek anlamıyorum ama Tulpar t7 v25.1.2 bilgisayarım. 2 ssd yuvası vardı birisi kendi içinde geldi. Eski bilgisayara ait olanı taktım, Windows kurup c ile d yerini değiştirdim. AHCI nedir bilmiyorum baktım da tam anlayamadım. Kısa bir ayarla düzelir mi yoksa içindeki 1tb Harddiske Windows mu kurayım? Karmaşık ise pek yapabileceğimi sanmıyorum.

Pek anlamıyorum ama Tulpar T7 v25.1.2 bilgisayarım. 2 SSD yuvası vardı birisi kendi içinde geldi. Eski bilgisayara ait olanı taktım, Windows kurup C ile D yerini değiştirdim. AHCI nedir bilmiyorum baktım da tam anlayamadım. Kısa bir ayarla düzelir mi yoksa içindeki 1TB hard diske Windows mu kurayım? Karmaşık ise pek yapabileceğimi sanmıyorum.

Eski SSD cok eski veya kronik sorunlu falan olabilir, 1TB'lik olana kurun. AHCI'dir sizin girisiniz zaten yeni model laptop kullaniyorsaniz.

Eski SSD cok eski veya kronik sorunlu falan olabilir, 1TB'lik olana kurun. AHCI'dir sizin girisiniz zaten yeni model laptop kullaniyorsaniz.

Çok eski değil, 2 yıllık 256 GB Samsung PM981a. Laptopu yeni alınca eski SSD'ye Windows kurup içinde geleni depolama alanı olarak kullanayım dedim ama 8-10 derece artış oldu. Fanlar susmuyor. Sabah AHCI kontrol edip olmazsa dediğiniz gibi 1TB olana dönmek daha mantıklı gibi. Cevaplar için teşekkür ederim.

Pek anlamıyorum ama Tulpar T7 v25.1.2 bilgisayarım. 2 SSD yuvası vardı birisi kendi içinde geldi. Eski bilgisayara ait olanı taktım, Windows kurup C ile D yerini değiştirdim. AHCI nedir bilmiyorum baktım da tam anlayamadım. Kısa bir ayarla düzelir mi yoksa içindeki 1TB hard diske Windows mu kurayım? Karmaşık ise pek yapabileceğimi sanmıyorum.

Eskiden pil ayarini dengelide mi kullaniyordunuz? Yeni Windows kurunca yuksek performansda olabilir şu an, bosta 40 50 derece normal laptoplarda yuksek performansda ise. Ama laptoptan laptopa gore degisebilir Monster'da bence daha fazla bu isinma problemi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı