Laptobumun HDD'si bozulduğu için almışken SSD alayım dedim. Yanında da HDD alacaktım ama SSHD diye bir şey duydum.
Sizce 120 GB SSD+500 GB SSHD mi yoksa 240 GB SSD + 500 GB HDD mi?
500 GB SSHD de 8 GB alan SSD görevi görüyor. Hızlı boot etme şansı sunar sana. Ancak sistemi SSD ye kuracağını varsayıyorum gereksiz bence. 240 GB SSD alıp 500 GB HDD alman daha avantajlı.
SSHD hibrit disktir. Yani Windows'un önyüklemesi için gerekli alanı SSD olarak sağlar, kalan depolamayı standart HDD olarak sağlar. Almışken direkt SSD almak daha mantıklı aksi taktirde programlarınız yine HDD hızında çalışır.
Peki, şu an kullandığım HDD'de HDTune ile Quick Scan yaptığımda 7 adet Bad Sector çıkıyor ve bilgisayarın açılması gerçekten yavaş. Ben bu HDD'yi çöpe atmak yerine bi kutu alsam ve ona koysam bad sectorleri nasıl temizleyebilirim?
Peki, şu an kullandığım hdd'de hddtune ile quick scan yaptığımda 7 adet abd sector çıkıyor ve bilgisayarın açılması gerçekten yavaş ben bu hdd'yi çöpe atmak yerine bi kutu alsam ve ona koysam bad sectorleri nasıl temizleyebilirim?
Bad sectorleri silemezsin ama bad sector'lü bölümü bulup o bölümü bilgisayarda göstermezsen kullanılabilir. Çok değerli bilgilerin varsa tabii bir yedeğini al ne olur ne olmaz.