SSD Takılma sorunu nasıl çözülür?

Crazyboy

Hectopat
Makaleler
1
Özellikler:
Asus X541U
i5 7200U
4GB 2400MHz
240GB SSD
920M 2GB

Bir kaç gün önce Adata SU650 SSD aldım laptop kullanıyorum. Windows yükledim oyunlara girdim hız testleri yaptım gayet iyi ama arada takılmalar oluyordu. Forumda böyle bir konu gördüm AHCI mod açmaktan bahsediyordu bende zaten açıkmış ama ben BIOS'a bakmadan regedit ayarları yaptım (regeditten sonra takılma ve donmalar arttı) bazen yanlış değerler ile oynadım PC açılmadı.

Sorum şu, SSD'nin 4GB RAM ile kasması normal mi? Yoksa regedit ayarları yüzünden mi böyle oldu?
Sizce Windows'u tekrar mı yüklesem dosyaları silmeden?

Aynı modelin 120 GB'ını ben almıştım ve sırf bu takılmaları yüzünden iade etmiştim. CrystalDiskMark testinde problem gözükmüyordu ama HD Tune testinde okumada 0,5 MB/s'e kadar düşüş oluyordu. Bir çok ayar denedim ama sorunu çözemedim. Eğer sorunu çözemezseniz tavsiyem iade edip yerine Samsung 860 Evo 250 GB alın. Evet biraz fazla para verirsiniz ama kafanız rahat olur.

Özellikler:
Asus X541U
i5 7200U
4GB 2400MHz
240GB SSD
920M 2GB

Bir kaç gün önce Adata SU650 SSD aldım laptop kullanıyorum. Windows yükledim oyunlara girdim hız testleri yaptım gayet iyi ama arada takılmalar oluyordu. Forumda böyle bir konu gördüm AHCI mod açmaktan bahsediyordu bende zaten açıkmış ama ben BIOS'a bakmadan regedit ayarları yaptım (regeditten sonra takılma ve donmalar arttı) bazen yanlış değerler ile oynadım PC açılmadı.

Sorum şu, SSD'nin 4GB RAM ile kasması normal mi? Yoksa regedit ayarları yüzünden mi böyle oldu?
Sizce Windows'u tekrar mı yüklesem dosyaları silmeden?
Dostum aynı SSD ye sahibim bende oyunlarda anlık takılma ve fps drop yaşıyorum. Şuan SSD'den kaynaklandığını düşünmeye basladım. Ben yazma ve okuma hızlarını hiç kontrol etmemiştim fakat harici hdd ye bir dosya atarken hızı yükselip yükselip düşüyordu.

Sizce iade edilir mi? Kutusu faturası ve garantisi var ama tabiki kutusu açılmış.Teknolojipazardan almıştım 1 hafta olmuştur.

Dostum nihayetinde ucuz bir ürün. Stabilizasyonu iyi değil o ürünlerde. Bir laf vardır ucuz mal alacak kadar zengin değilim diye. Pahalı bilinen bir marka al kafan rahat olsun .

HDD bölümüne taktım. 6 GB/s
Az önce müşteri hizmetleri ile konuştum iade için olumlu bakıyorlar sanırım.

[12:37]Müşteri Temsilcisi: Merhaba size nasıl yardımcı olabilirim?
Aradığınız ürünü bulmadıysanız size yardımcı olabilirim.
[12:39]V1544110223914418: Merhaba
[12:39]Teknolojipazar has joined the conversation
[12:40]Teknolojipazar: Hoşgeldiniz
[12:41]V1544110223914418: Ben sitenizden Adata SU650 ssd aldım ama sürekli takılmalar donmalar oluyor ve 1dk Yı bile geçiyor bu takılmalar ürünü iade etmek istiyorum kutu fatura ve garantisi var alalı 7 gün geçti
[12:42]Teknolojipazar: Ürünü öncelikle garanti belgesende olan servise göndermeniz gerekmekte ve tekink servisin vereceği raporlamaya göre ilerleme yapılmaktadır
[12:43]V1544110223914418: Teknik servis onay verir ise iade alabilecekmiyim
[12:44]Teknolojipazar: teknik servisin verdiği RMA raporunu sipariş numaranızı yazaraka ve konuyu belirterek info@teknolojipazar.com mail gönderin ilgili departman yardımcı olacaktır
[12:44]Teknolojipazar: raporu aldığınız taktirde memnuniyetle yardımcı olacağımızı bildirmek isteiz
[12:44]V1544110223914418: teşekkürler bende iade etmek istemezdim ama takılmalar sinir ediyor.iyi günler
[12:45]Teknolojipazar: Rma raporu genel olarak ya değişim yada iade amaçlı için düzenlenilir siz raporu aldığınızda görselini ve iade etmek istiyorum bilgisinide paylaşın her türlü yardım ve desteği size sağlayacağız
[12:45]Teknolojipazar: rica ederiz efendim
ayrıca bir sorum var 14 gün iade hakkım var ben ürünü garantiye gönderince bu 14 gün geçicek yinede alıcaklar mı?

Son düzenleme:
HDD bölümüne taktım. 6 GB/s
Az önce müşteri hizmetleri ile konuştum iade için olumlu bakıyorlar sanırım.

[12:37]Müşteri Temsilcisi: Merhaba size nasıl yardımcı olabilirim?
Aradığınız ürünü bulmadıysanız size yardımcı olabilirim.
[12:39]V1544110223914418: Merhaba
[12:39]Teknolojipazar has joined the conversation
[12:40]Teknolojipazar: Hoşgeldiniz
[12:41]V1544110223914418: Ben sitenizden Adata SU650 ssd aldım ama sürekli takılmalar donmalar oluyor ve 1dk Yı bile geçiyor bu takılmalar ürünü iade etmek istiyorum kutu fatura ve garantisi var alalı 7 gün geçti
[12:42]Teknolojipazar: Ürünü öncelikle garanti belgesende olan servise göndermeniz gerekmekte ve tekink servisin vereceği raporlamaya göre ilerleme yapılmaktadır
[12:43]V1544110223914418: Teknik servis onay verir ise iade alabilecekmiyim
[12:44]Teknolojipazar: teknik servisin verdiği RMA raporunu sipariş numaranızı yazaraka ve konuyu belirterek info@teknolojipazar.com mail gönderin ilgili departman yardımcı olacaktır
[12:44]Teknolojipazar: raporu aldığınız taktirde memnuniyetle yardımcı olacağımızı bildirmek isteiz
[12:44]V1544110223914418: teşekkürler bende iade etmek istemezdim ama takılmalar sinir ediyor.iyi günler
[12:45]Teknolojipazar: Rma raporu genel olarak ya değişim yada iade amaçlı için düzenlenilir siz raporu aldığınızda görselini ve iade etmek istiyorum bilgisinide paylaşın her türlü yardım ve desteği size sağlayacağız
[12:45]Teknolojipazar: rica ederiz efendim
ayrıca bir sorum var 14 gün iade hakkım var ben ürünü garantiye gönderince bu 14 gün geçicek yinede alıcaklar mı?
O rapor onaylandığı takdirde istediğin zaman iade ya da değişim alabilirsin. 14 gün falan önemli değil o raporda.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı