SSD Takınca Performans Farkı Olmadı

Zaten söktüğün şey harddisk değil. Bir Hibrit HDD. Yani SSHD. Keşke sökmeseydin ama.

Fark görmemen normal.

Ben SSDyi zaten denemek için taktım SSD benm değil. Performans farkı olsaydı ben de alacaktım.
SSD almaya gerek yok o zaman değil mi? Peki SSD takıp harddiski de hardisk kutusuna koysam harici olarak kullansam kullanışlı olur mu?

Teşekkürler

Ben SSDyi zaten denemek için taktım SSD benm değil. Performans farkı olsaydı ben de alacaktım.
SSD almaya gerek yok o zaman değil mi? Peki SSD takıp harddiski de hardisk kutusuna koysam harici olarak kullansam kullanışlı olur mu?

Teşekkürler

Hibrit SSD, tam bir SSD performansı sağlamaz ama, yine de HDD'den kat ve kat performanslıdır.

Ama senin durumun için gerek yok. Benim Laptop'ta SSHD yoktu. Direk HDD vardı. SSD taktım. Laptop uçtu.

Bence sizin SSD almayın. Gerek yok.

CrystalDiskInfo veya onun gibi bir programla okuma/yazma hızını test edip buraya ss olarak atar mısınız?
CrystalDiskInfo değil CrystalDiskMark olacak o. Veya HDTune, AS SSD gibi program ile hız testi yapın.

Eğer sistem SATA2 ise muazzam bir fark beklemeyiniz HDD'ye göre.
SATA 2 dahi olsa sistem açılış-kapanış hızlarında fark ediyor normal HDD'lere göre.
SSHD ile yine fark edecektir muhtemelen.

Fark görmemen normal.

Neden fark olmasın? SSHD olduğu için mi?

SATA 2 dahi olsa sistem açılış-kapanış hızlarında fark ediyor normal HDD'lere göre.
SSHD ile yine fark edecektir muhtemelen.
Dikkatli okumadığınızı varsayarak tekrarlıyorum sistem eğer sata2 ise "muazzam bir fark" olmayacaktır. Kendi sistemim SATA2 Hdd den SSD ye geçiş yaptım açılış kapanış hızı bana aman tanrım dedirtecek şekilde değişmedi

Kendi sistemim SATA2 HDD den SSD ye geçiş yaptım açılış kapanış hızı bana aman tanrım dedirtecek şekilde değişmedi

Bu kişisel cevabina istinaden yazdim. Ben ise bu zamana kadar HDD'den SSD'ye geçiş yapanlarin vermiş olduklari geri bildirimlere istinaden cevapladim.

Dikkatli okumadiğimdan değil. Belki ben yetersiz bilgi vermis olabilirim.

Genelde yillarca HDD kullanip SSD ye gecen kisilerde "muazzam fark" yaratiyor.

Kendimden de örnek verecek olursak eski HDD ile sistem 1 - 1,5 dk da açilan sistem 10 - 15 sn. lerde açiliyor. Ayrica SSD SATA2 portunda. 5 sn gibi süreleri görenler de mevcut.

Bu farkin dişinda veri aktarim oranlari minimum 2 katina çikmiş olacak.

Sanirim anlatmak istediğim "fark" anlaşilmiştir.

Sata3 bağlantılarını neler acaba?
İntel i7 3. Nesil
Nvdia GT 630M
16 GB ram
Anakart üzerinde SATA3 portu vardır, oraya SSD kutusundan çıkan veya alacağınız bir kablo ise SSD bağlıyorsunuz. SATA 3 6GB/s kadar veri aktarım hızı sağlıyor bildiğim kadarıyla, SSD için şart.

Anakart üzerinde SATA3 portu vardır, oraya SSD kutusundan çıkan veya alacağınız bir kablo ise SSD bağlıyorsunuz. SATA 3 6GB/s kadar veri aktarım hızı sağlıyor bildiğim kadarıyla, SSD için şart.
Laptop için böyle bişeyi nasıl yapacaz acaba?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı