Ben SSDyi zaten denemek için taktım SSD benm değil. Performans farkı olsaydı ben de alacaktım.
SSD almaya gerek yok o zaman değil mi? Peki SSD takıp harddiski de hardisk kutusuna koysam harici olarak kullansam kullanışlı olur mu?
Ben SSDyi zaten denemek için taktım SSD benm değil. Performans farkı olsaydı ben de alacaktım.
SSD almaya gerek yok o zaman değil mi? Peki SSD takıp harddiski de hardisk kutusuna koysam harici olarak kullansam kullanışlı olur mu?
Dikkatli okumadığınızı varsayarak tekrarlıyorum sistem eğer sata2 ise "muazzam bir fark" olmayacaktır. Kendi sistemim SATA2 Hdd den SSD ye geçiş yaptım açılış kapanış hızı bana aman tanrım dedirtecek şekilde değişmedi
Bu kişisel cevabina istinaden yazdim. Ben ise bu zamana kadar HDD'den SSD'ye geçiş yapanlarin vermiş olduklari geri bildirimlere istinaden cevapladim.
Dikkatli okumadiğimdan değil. Belki ben yetersiz bilgi vermis olabilirim.
Genelde yillarca HDD kullanip SSD ye gecen kisilerde "muazzam fark" yaratiyor.
Kendimden de örnek verecek olursak eski HDD ile sistem 1 - 1,5 dk da açilan sistem 10 - 15 sn. lerde açiliyor. Ayrica SSD SATA2 portunda. 5 sn gibi süreleri görenler de mevcut.
Bu farkin dişinda veri aktarim oranlari minimum 2 katina çikmiş olacak.
Anakart üzerinde SATA3 portu vardır, oraya SSD kutusundan çıkan veya alacağınız bir kablo ise SSD bağlıyorsunuz. SATA 3 6GB/s kadar veri aktarım hızı sağlıyor bildiğim kadarıyla, SSD için şart.
Anakart üzerinde SATA3 portu vardır, oraya SSD kutusundan çıkan veya alacağınız bir kablo ise SSD bağlıyorsunuz. SATA 3 6GB/s kadar veri aktarım hızı sağlıyor bildiğim kadarıyla, SSD için şart.