SSD taktıktan sonra sistem yavaşladı

CanLdess28

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
CS900
İyi sosyaller. 3 ay önce falan eski laptopumdan yeni masaüstü bilgisayara geçiş yaptım ve ondaki SSD'yi masaüstü bilgisayarıma takmak istedim. SATA kablosunu ve güç kablosunu taktıktan sonra bilgisayarı başlattım ama içinde Windows yüklüydü. Açıldıktan sonra içindeki Windows'u sildim yani biçimlendirdim. Ama bilgisayarda ufak bir kasma olduğu için yeniden başlattım. Yeniden başlattıktan sonra bilgisayar o kadar kasmaya başladı ki yani fareyi yürütemedim resmen. SSD'yi geri çıkardıktan sonra sorun çözüldü ve bilgisayar açıldı. Fakat bilgisayarımda yer olmadığı için o SSD'ye ihtiyacım var. Bu sorunu nasıl giderebilirim?

M.2 kullanıyorsan bazı SATA portlarını kullanamazsın. Kitapçıktan bakman gerek hangileri.

İyi sosyaller. 3 ay önce falan eski laptopumdan yeni masaüstü bilgisayara geçiş yaptım ve ondaki SSD'yi masaüstü bilgisayarıma takmak istedim. SATA kablosunu ve güç kablosunu taktıktan sonra bilgisayarı başlattım ama içinde Windows yüklüydü. Açıldıktan sonra içindeki Windows'u sildim yani biçimlendirdim. Ama bilgisayarda ufak bir kasma olduğu için yeniden başlattım. Yeniden başlattıktan sonra bilgisayar o kadar kasmaya başladı ki yani fareyi yürütemedim resmen. SSD'yi geri çıkardıktan sonra sorun çözüldü ve bilgisayar açıldı. Fakat bilgisayarımda yer olmadığı için o SSD'ye ihtiyacım var. Bu sorunu nasıl giderebilirim?
Taktığın ssdnin bağlantısını kes kasanın ön kapağı açık şekilde pc yi çalıştır açılınca ssd kablosunu sata portuna tak pc otomatik olarak algılıyacak diski sonra disk yönetimini aç ve diskin içinde kalan bölümleri sil herhangi bir sorun olmuyacaktır.

Yani yanlış SATA portuna mı taktım?

Yanlış değil yasak porta takmış olabilirsin. Bazı anakartlarda diyelim iki M.2 SSD'yi taktıysan SATA0 ve SATA1 portunu kullanma diyor. Hatta bazı SSD slotları ekran kartı hızı düşürüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı