SSD takviyesi yapıldığında format şart mı?

WuddledWaffle

Hectopat
Merhaba. Laptopumda 500GB Windows kurulu SSD var. Yetmediği için 1TB M.2 SSD aldım. Yakınımızdaki bilgisayarcıya montaj için gittiğimde bana format atılması gerekiyor dedi. Windows'u başka bir diske falan taşımayacağım. Neden format gerektiğini anlamadım. Format gerçekten gerekli mi?

Merhaba. Laptopumda 500GB Windows kurulu SSD var. Yetmediği için 1TB M.2 SSD aldım. Yakınımızdaki bilgisayarcıya montaj için gittiğimde bana format atılması gerekiyor dedi. Windows'u başka bir diske falan taşımayacağım. Neden format gerektiğini anlamadım. Format gerçekten gerekli mi?

Hayır neden format gerekli olsun Windows kurmayacaksanız. Başka bir bilgisayarcıya yaptırın.

Değil neden gerekli olsunki?

Bence vermeyin format atacağım deyip başka SSD falan takar eğer güvendiğiniz bir kişi ise ben vermezdim.

Ayrıca SSD taktırmak ya da başka bir işlem için laptopu bilgisayarcıya bırakmayın, sizin yanınızda kasayı açsın SSD yi taksın çalıştığını görün hizmet ücreti neyse ödeyin gidin.

Bence bir yanlış anlaşılma var. Birşeyleri eksik anlattığınızı düşünüyorum. Hiçbir bilgisayarcı böyle bir durumda format atılması gerektiğini söylemez. Yalan olurda bu kadar da kabak olmaz yani. Kavga çıkar vsvsvs.

Yetmediği için derken eski SSD nizi oyun ve programlarla doldurmuşsanız Bilgisayarcı doğal olarak yeni SSD ye kurulum yapılması gerektiğini söyleyecektir.

Bence bir yanlış anlaşılma var. Bir şeyleri eksik anlattığınızı düşünüyorum. Hiçbir bilgisayarcı böyle bir durumda format atılması gerektiğini söylemez. Yalan olurda bu kadar da kabak olmaz yani. Kavga çıkar vsvsvs.

Yetmediği için derken eski SSD nizi oyun ve programlarla doldurmuşsanız bilgisayarcı doğal olarak yeni SSD'ye kurulum yapılması gerektiğini söyleyecektir.

Hocam arkadaş demiş zaten Windows'u başka diske taşımayacağım diye neden yalan söylesinki kendine zarar olur bize ne zararı olacak yalan söylemesi veya kendine ne faydası olabilirki yalan söylemesinin?

Bence bir yanlış anlaşılma var. Birşeyleri eksik anlattığınızı düşünüyorum. Hiçbir bilgisayarcı böyle bir durumda format atılması gerektiğini söylemez. Yalan olurda bu kadar da kabak olmaz yani. Kavga çıkar vsvsvs.

Yetmediği için derken eski SSD nizi oyun ve programlarla doldurmuşsanız Bilgisayarcı doğal olarak yeni SSD ye kurulum yapılması gerektiğini söyleyecektir.
İşin aslı,SSD kutusunun içerisinden motaj vidası çıkmadı.Bizde vidayı bilgisayarcıdan rica ettik.Ben yoktum,montajdan sonra format gerekli olduğunu söylemiş.Laptopu bize getirin biz takalım demiş.Vidayı vermemiş sonuç olarak.Olay böyle.

Hocam arkadaş demiş zaten Windows'u başka diske taşımayacağım diye neden yalan söylesinki kendine zarar olur bize ne zararı olacak yalan söylemesi veya kendine ne faydası olabilirki yalan söylemesinin?
Mesaj yanlış anlaşıldı galiba. Ben de sizinle aynı şeyi söylüyorum. Bilgisayarcılar yalan söyler ama bu kadar da kabak gibi olmaz. Başka bir nedeni vardır diyorum.

Mesaj yanlış anlaşıldı galiba. Ben de sizinle aynı şeyi söylüyorum. Bilgisayarcılar yalan söyler ama bu kadar da kabak gibi olmaz. Başka bir nedeni vardır diyorum.

Doğrudur hocam. Ne diyeyim böyle bilgisyarcı çok.

İşin aslı, SSD kutusunun içerisinden motaj vidası çıkmadı. Bizde vidayı bilgisayarcıdan rica ettik. Ben yoktum, montajdan sonra format gerekli olduğunu söylemiş. Laptopu bize getirin biz takalım demiş. Vidayı vermemiş sonuç olarak. Olay böyle.

Yok hocam belli ki bir şeyler çalmak istemiş ya da para isteyecek bir vida için çok bir olayı yok açıkçası uyduruk bir bahane. Siz başka bilgisayarcıdan rica edin en kötü bantla yapıştırırsınız çok sıkıntı çıkmaz. Veya uyan başka bir vida da bulabilirsiniz. Ama sanırım SSD yuvasında takılı geliyor diye biliyorum vidalar hiç bakmadım açıkçası vida bulduğum zaman taktım :D

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı