SSD ve HDD birlikte nasıl kullanılmalı?

İşte sorun orada başlamıyor mu? HDD'deki sistemi sildiğimde çökmez mi?

SSD geldikten sonra takıp format atın. İşletim sistemini HDD'den kaldırıp SSD'ye kurarsınız.

Herhangi bir uyumsuzluk vs. çökme olmaz değil mi? Çünkü SSD'yi taktığımda ikisinde de işletim sistemi kurulu olmayacak mı?

SSD'yi taktıktan sonra atacaksınız formatı, böylece sistemi sildikten sonra SSD'ye yükleme ihtimaliniz olacak.

Tamamdır dostum, çok teşekkür ederim yardımların için.

Günümüzde artık daha komplike olan Windows sistemleri SSD ile daha hızlı ve uyumlu çalışıyor. Tüm uygulamaları ve oyunları SSD ile çalıştırmanız gerekiyor. Aksi takdirde verimli olmaz ve yorulmuş HDD'ye kurulanlar çok hantal çalışır. Hızı ve zamanı önemseyen birisi iseniz SSD öneriyorum. Ayrıca SSD depolama için değil çalıştırmak için daha uygundur. Eğer SSD'de depolama yaparsanız SSD performans kaybeder. HDD'yi depolama için kullanmanız daha uygun olur.

Herhangi bir uyumsuzluk vs. çökme olmaz değil mi? Çünkü SSD'yi taktığımda ikisinde de işletim sistemi kurulu olmayacak mı?

Tamamdır dostum, çok teşekkür ederim yardımların için.

Sistem başlangıçta hangi sistemi yüklemek istediğinizi soruyordu. İlk boot edilen cihazın içindeki sistemi de açabilir.

Depolamadan kastın, resim, dosyalar vs. mi?

Dostlar HDD'yi çıkarıp sadece SSD'yi takıp sistemi kurduktan sonra HDD'yi takıp sistemi silip kapatıp SSD'yi mi takmalıyım, yoksa SSD ve HDD aynı anda takınca da çalışacak mı? Herhangi bir çakışma olmaz mı?

Doğru yöntem değil. Mevcut verileri korumak için disk klonlama daha iyi bir seçenek.

Rica etsem disk klonlamayı kısaca özetleyebilir ya da anlatabilir misin?

İşte sorun orada başlamıyor mu? HDD'deki sistemi sildiğimde çökmez mi?

Hayır, SSD takınca windows kurulum ekranında HDD'yi biçimlendirip SSD'ye Windows yükleyeceksin. Bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…