SSD ve HDD disk yönetimi doğru mu?

socrat

Megapat
Merhaba arkadaşlar.
Kullanmış olduğum laptop'ıma bir süre önce HDD yerine SSD takmıştım. Eski HDD'yi de CD sürücü bölümüne depolama alanı olsun diye taktım. Geçenlerde HDD'yi çıkarıp CD sürücüsünü tekrar takmak istediğimde bilgisayar açılmadı ve "no System disk or disk error. Replace and Strike any Key when ready" hatasını verdi.

Ekte atmış olduğum disk yönetimi ekran görüntüsünde hatalı bir durum var mı? Sistemin SSD'de değil de HDD'de görünmesi normal mi? Bahsetmiş olduğum işlemi sorunsuz halledebilmem için nasıl bir yol izlemem gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran görüntüsünü tarayabildiğim kadarıyla bir tane UEFI bölümü görüyorum. Sorun olmaması gerekir. Peki, DVD sürücüsünü taktıktan sonra BIOS'taki Boot menüsünü kontrol ettiniz mi? Orada Windows Boot Manager kaçıncı sıradaydı?

Merhaba hocam.
Bu olayı yaşadıktan ve bahsetmiş olduğum hata mesajını gördükten sonra PC'yi tekrar eski haline getirdim, çünkü PC'yi kullanmak zorundaydım. Ancak dediğiniz şekilde deneyip size geri dönüş yapacağım.

Peki, deneyince sonucu yazarsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…