SSD ve HDD diskleri birleştirilir mi?

UmutYasar022

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, bende 140 GB'lık bir SSD bulunmakta, ve 6 yıllık bozuk laptopumdan çıkarıp takabildiğim 1 TB'lık HDD'im var. Ben HDD'imi SSD ile değiştirdim ama PC çok yavaş çalışıyor ve oyunlarda drop sorunları yaşıyorum ve bu her oyunumda oluyor. Eğer SATA kablosu alıp da 2 diskide bağlayıp, bu diskleri birleştirmek istesem SSD'nin verdiği performansı alabilir miyim?

Merhaba, bende 140 GB'lık bir SSD bulunmakta, ve 6 yıllık bozuk laptopumdan çıkarıp takabildiğim 1 TB'lık HDD'im var. Ben HDD'imi SSD ile değiştirdim ama PC çok yavaş çalışıyor ve oyunlarda drop sorunları yaşıyorum ve bu her oyunumda oluyor. Eğer SATA kablosu alıp da 2 diskide bağlayıp, bu diskleri birleştirmek istesem SSD'nin verdiği performansı alabilir miyim?
Hayır almazsınız. Yani 140GB olan SSD'nin olduğu depolama hızlı çalışır ama diğer 1TB alan gene HDD olacağı için yavaş olucak. Birleştirmeniz HDD'yi hızlandırmaz.
İkiside ayrı ayrı olsun, SSD'ye Windows ve oyunlarıda HDD'ye kurarsınız veya başka dosyalarınızı.

Tabi laptop'a takmayı planlıyorsanız tek bir giriş olduğu için yeni SSD almanız lazım daha çok. Hızlı ve yeterli depolama için.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı