SSD ve HDD nedir?

SSD USB belleğin gelişmişi gibi düşün içinde hareketli parça yok ve çok hızlı ama pahalı.
HDD ise ortada CD benzeri yapi var ama onun bayağı gelişmişi o yuvarlak CD gibi yapı dönerken kafa onu okuyor bu yüzden yavaş oluyor hasar alma riski daha yüksek. Ama hâlen GB başına maliyey daha ucuz HDD'lerde. Bu arada herkes HDD daha hızlı bozulur diyor ama eğer darbe almazsa ve doğru kullanılırsa 20 30 sene gidiyor.

SSD'nin diğer adı katı hal sürücüsüdür, yani HDD gibi dönen bir diski yoktur, flash usb gibi katı bir yapısı vardır ve HDD'ye göre çok daha hızlıdır. HDD ise bildiğimiz büyük ortasında dönen bir çarkı olan disktir, SSD'ye göre daha yavaştır. Yerel disk'in bu türlerle ilişkisi yoktur, yerel disk windows'u hangi diske kurduysanız ismi öyle gözükür, yani ayrı bir disk türü değildir.

SSD USB belleğin gelişmişi gibi düşün içinde hareketli parça yok ve çok hızlı ama pahalı.
HDD ise ortada CD benzeri yapi var ama onun bayağı gelişmişi o yuvarlak CD gibi yapı dönerken kafa onu okuyor bu yüzden yavaş oluyor hasar alma riski daha yüksek. Ama hâlen GB başına maliyey daha ucuz HDD'lerde. Bu arada herkes HDD daha hızlı bozulur diyor ama eğer darbe almazsa ve doğru kullanılırsa 20 30 sene gidiyor.
peki hocam gittim monsterdan 0 bir laptop aldim mesela. O laptopta bu ikiside hazir olarak bulunur mu?

Peki hocam gittim Monster'dan 0 bir laptop aldim mesela. O laptopta bu ikisi de hazir olarak bulunur mu?

Güncel laptoplarda genelde HDD olmuyor. İki tane SSD slotuyla geliyor. Bir tanesi boş oluyor. Tabii ki bu giriş - orta segment Gaming laptoplar için geçerli. Alacağınız modele göre bakmak gerekir.

İkisi de dahil idepolama, birisi bilgisayarların ilk günlerinden beri hayatımızda olan ve içinde cd ye benzeyen mayetik diskler ve hareketli okuyucu kafalar bulunan ve yavaş olan HDD yadi Hard disk.

Diğeri son 12-13 yılda popülerlik kazanmaya başlayan SSD, içinde mekanik bir parça yok tepkileri anlık ve çok daha hızlı.

Günümüzde sıfır olan ve HDD kullanan laptobu en son 3-4 yıl önce falan gördüm sanırım.

İkisi de dahil idepolama, birisi bilgisayarların ilk günlerinden beri hayatımızda olan ve içinde cd ye benzeyen mayetik diskler ve hareketli okuyucu kafalar bulunan ve yavaş olan HDD yadi Hard disk.

Diğeri son 12-13 yılda popülerlik kazanmaya başlayan SSD, içinde mekanik bir parça yok tepkileri anlık ve çok daha hızlı.

Günümüzde sıfır olan ve HDD kullanan laptobu en son 3-4 yıl önce falan gördüm sanırım.
hocam hem yazilim icin yazilim dersi felan alacagim hemde oyun oynayacagim. Icine 1 oyun yuklerim onunda gereksinimleri biraz yuksek sanirim. Nasil bir laptop uygun duser? Baya para mi lazim :D

hocam hem yazilim icin yazilim dersi felan alacagim hemde oyun oynayacagim. Icine 1 oyun yuklerim onunda gereksinimleri biraz yuksek sanirim. Nasil bir laptop uygun duser? Baya para mi lazim :D

Laptop önerisi istiyorsan bütçen ve isteklerini yazarak yeni bir konu açmalısın.

Birisi depolama çipleri (Veya düşük kapasiteli modellerde tek çip.) kullanarak depolar. Ses seviyesi sıfırdır ve HDD'ye göre çok daha hızlıdır. HDD ise üst üste konulmuş özel diskleri dakikada 5400 veya 7200 devirde döndürüp her diske erişen bir okuyucu ile veri depolar. HDD daha ucuzdur ve gelenekseldir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı