SSD ve HDD takılı olan sisteme 2. HDD'yi takmak için tek kablo yeter mi?

Lutryel

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : İ5 14400F - RAM : 16GB 3200 MHz DDR4 - SSD : Lexar 500 gb m2 + İntensso 120 gb ssd - Anakart: H610m - Ekran Kartı : Nvıdıa GeForce RTX 4060 - İşletim Sistemi : Windows 11 Pro - Telefon : Samsung Galaxy A34 5G - Kulaklık : Rampage K3 Klavye : Redragon Dark Avanger K569RGB Mouse : Xaser ms960 Monitör : Msi G244F 170 Hz Yan Monitör: Hp Pavilion v1907w
Arkadaşlar şu an bir tane SSD, bir tane HDD takılı. Şimdi bir HDD daha takacağım sadece şu ucu küçük olan tarafı taksam olur mu? Çalışır mı sizce?
Pardon arkadaşlar e SATA değil SATA.

Son düzenleyen: Moderatör:

HDD'lerin her iki gereken kabloyu takman lazım aksi takdirde HDD güç almaz ve doğal olarak çalışamaz.

Her SATA SSD ve HDD için kendisine ayrı bir şekilde güç kablosu ve SATA kablosu gerekir. Sadece SATA kablosunu takarsanız HDD güç almaz ve tabii çalışmaz. SATA kablosu sadece veri iletiyor. Güç iletmez. Eğer HDD için güç kablonuz yoksa molexten SATA güç kablosuna dönüştüren dönüştürücüler görmüştüm. Onlara göz atabilirsiniz.

Bende bu kablodan var takacak yer de var ama çalışmıyor deneyeceğim ve geri dönüş yapacağım
Arkaddaşlar kabloyu diğer önceki PC'den tırtıkladım şu an bağladım çalışıyor takacak yer bozuk değilmiş biraz kaymış elimle düzelttim

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…