- Makaleler
- 13
Merhaba arkadaşlar. Bugün sabah bilgisayarı açtığımda bir ders videosu dinlerken aniden video takılıp kaldı. Yalnız videoyu internetten değil HDD'den dinliyordum. Yani HDD'ye kayıtlı. Videoyu dinlerken bir anda takılıp kaldı. Sonra HD Tune Pro programını açtım health bölümüne baktım. Health bölümünde attention yazıyordu. Daha önceleri attention yazmıyordu. Sonra error scan yaptım ilk iki dikdörtgen kırmızı oldu ve ikinci dikdörtgenden sonra ilerleme olmadı takılıp kaldı. Sonra bilgisayarım bölümüne baktım (D) sürücüsü kayboldu. Böyle olunca bende bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kaldım. Bilgisayar yine açıldı. Bilgisayarım bölümüne baktım (D) sürücüsü geri gelmişti. Şimdi ikinci error scan taraması yaptım kırmızı dikdörtgen olmadı. Aynı sorun SSD'de var. Yani attention yazısı. HDD'deki ve SSD'deki sorun neden kaynaklanıyor? @Murat5038 hocam ve diğer arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler. Aşağıda HD Tune Pro sonuçlarını yaptım.
HDD health sonuçları.
Bu da ikinci error scan taraması. Dediğim gibi ilk error scan taramasında iki dikdörtgen kırmızı oldu ikinci dikdörtgenden sonra ilerleme olmamıştı. Şimdiki error scan taraması ikinci yaptığım tarama.
Bu da SSD'nin health raporu.
HDD health sonuçları.
Bu da ikinci error scan taraması. Dediğim gibi ilk error scan taramasında iki dikdörtgen kırmızı oldu ikinci dikdörtgenden sonra ilerleme olmamıştı. Şimdiki error scan taraması ikinci yaptığım tarama.
Bu da SSD'nin health raporu.