SSD'ler kat be kat daha hızlı. Güncel sistemlerde en az 60-120 GB SSD olmalı bence. Cidden çok büyük hız farkı var. En azından Windows'u SSD'ye kurarsan 10 saniyede sistemin açılır ve kullanıma hazır olur tamamen.
SSD daha hızlıdır ancak boyutu azdır. İşletim sistemini SSD'ye kurulması önerilir böylece bilgisayarınız 6 saniyede açılabilir.
HDD daha yavaştır ancak bolca depolama alanı sağlar. Filmlerinizi, müziklerinizi, fotograflarınızı, büyük oyunlarınızı buraya koyabilirsiniz.
SSD içindeki dosyalar mekanik etkilerle kaybolmaz ancak HDD yere düşerse içindeki dosyalar kaybolabilir.
Compare prices on Samsung PM1643 MZILT30THMLA 30.72TB Internal SSD (Solid State Drives). Find deals from 0 shops and read reviews on PriceSpy UK. Compare offers from Samsung.
Okuma yazma hızları arasında çok büyük fark var. 50-60 GB dosyaları kısa sürede atabiliyor kullandığım SSD saniyede 5 GB okuma yazma hızı var mesela. Sistem hızlı açılıyor dosya aktarımında oyun kurulumlarında daha hızlı oluyor.
Edit:
Compare prices on Samsung PM1643 MZILT30THMLA 30.72TB Internal SSD (Solid State Drives). Find deals from 0 shops and read reviews on PriceSpy UK. Compare offers from Samsung.
Fiyatı önemsiz "boyutu azdır" demek yüksek boyutlu olarak üretilmiyor demektir, ancak bu yanlış. Yüksek boyutlu olarak tabii ki üretiliyor fakat çok daha pahalı, en azından şu anlık. HDD devri bittiğinde SSD'ler de HDD fiyatlarıyla aynı olacaklar ki yavaş yavaş HDD devri bitiyor. Bi' 5 yıla HDD satan yer bulunmayacak zannımca, en azından öyle umuyorum ve istiyorum