Merhabalar hocam öncelikle modelini bulamadığınız ssd samsung'un bir ssd'si bende tıpatıp aynısını bulamadım ancak ek1 de linki olan ürün ile aynı olacağını tahmin ediyorum. Bu gibi durumlarda yapılması gereken öncelikle m.2 ssd'lerden hangisine işletim sistemi kurulacağını belirlemek. Sizin için en iyi seçenek gıcır gıcır 990 pro, bunun nedeni: hem okuma yazma hızı en yüksek olanı hem de daha hiç kullanılmamış olması.
Sırada kalan m.2 ssd leri sıralamak kalıyor. Bu durumda ise modelini bulamadığınız m.2 ssd internette 3000/1700 Mbps oalrak geçiyor bunu kabul ediyoruz. 970 evo plus ise 3500/3300 MBps olarak geçiyor. Bu da demek oluyor ki 970 evo plus 2. sıradaki m.2 ssd.
Yani yapmanız gereken ek2'de yer alan fotoğraf yardımıyla;
M2_1 slotuna 990 pro
M2_2 slotuna 970 evo plus
M2_3 slotuna PM961
M.2 ssd'sini takmanız.
Ramler konusunda doğru anlamışsınız o şekilde takabilirsiniz.
Ayrıca sakın ama SAKIN unutmayın işletim sistemini kurarken önceki sahibinden gelen diskleri temizleyin yani formatlayın. Bu hem sizi korur hem de bilgisayarınızı açarken 2 farklı diskte işletim sistemi olduğunu görüp saçma sapan şeyler yapmasının önüne geçer.
Ek1:
Samsung PM961 MZ-VLW1T0HMLH M2SATA 3000/1700Mbs 1TB M2 SSD | Atom Bilişim
Ek2:
Eki Görüntüle 1835473
Hocam ssd konusunda yanılıyorsunuz anakartlarda m2 slotları paylaşımlı olabiliyor. Örneğin konu içerisinde geçen anakart pci_e2 ve m2_4 slotlarını paylaşımlı yapmış. İnternette bir kullanıcı kullanım kılavuzundan alıntı yapmış: "PCI_E2 slotuna cihaz takıldığında M2_4 kullanılamaz." Ayrıca şunu da unutmamak gerekir. İşlemciye en yakın slot her zaman fiziksel olarak daha hızlı çalışır. Bunun nedeni verilerin iletimi sırasında katettiği mesafenin daha az olmasıdır. Bunu yalnızca M2_1 slotunda pasif soğutucu bloğu olduğundan da anlayabilirsiniz. Her zaman üreticiler işlemciye en yakın slota küçük çocuk muamelesi yaparlar